1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patatesli omlet tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arzum tarafından 10 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.918
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    Banka:
    10 ÇTL
    Malzemeler

    3 adet yumurta
    1/4 paket margarin
    1 adet büyük boy patates
    Yeterince tuz ve karabiber
    Sıvı yağ
    Tarif Bilgileri
    Kategori: Yumurtalılar
    Puanı: 3
    Tarifi Yazdır





    Yapılışı

    Patatesleri, tavla zarı büyüklüğünde kesip, sıvı yağda kızartalım. Yeterince tuz ve karabiber ilave edip, karıştıralım.
    Yumurtaları büyükçe bir kaba kırıp, sarılarını patlattıktan sonra, yeterince tuz ve karabiber ilave edip, bir çatal yardımı ile 5-6 sefer çırpalım.
    Tercihen teflon, eğer yoksa kalın bir tavaya koyduğumuz margarini, eritip, kızdıralım.
    Çırptığımız yumurtaları tavanın tam ortasına döküp, tavayı sağa sola eğerek, yumurtaların tavanın tabanına yayılmasını sağlayalım.
    Omletin dibi kızardığı zaman, tavayı sallayarak omletin tavadan tamamen ayrılmasını sağlayalım.Yumurtaları büyükçe bir kaba kırıp, sarılarını patlattıktan sonra, yeterince tuz ve karabiber ilave edip, bir çatal yardımı ile 5-6 sefer çırpalım.
    Tercihen teflon, eğer yoksa kalın bir tavaya koyduğumuz margarini, eritip, kızdıralım.
    Çırptığımız yumurtaları tavanın tam ortasına döküp, tavayı sağa sola eğerek, yumurtaların tavanın tabanına yayılmasını sağlayalım.
    Omlet yarı piştiği zaman, kızarttığımız patatesleri omletin yarısına koyalım. Diğer yarıyı da üzerine katlayıp, biraz daha pişirdikten sonra, sıcak sıcak servis yapalım.
     
  2. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    Geçen gün yaptım tabii kendi usulümce :), bu kadar teferruatla uğraşmamıştım :D
    Bir de böyle deneyeyim.
     
  3. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.918
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    Banka:
    10 ÇTL
    bende şöle yapıyorum patatesleri küp küp kesiyorum hafif tavada kızartıyorum.sonra onları başka bir tabaga alıyorum az yağ kızartıyorum patatesleri döküyorum üzerinede yumrta kırıyorum fazla bişirmiyorum yumurtayı :) üzerine pul biber kara biber atıp başlıyorum yemeye bu arada tuzu unutmayın ben unuttum ama:)
     
  4. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    Ben de aynen senin gibi yapıyorum yalnız en son yaptığıma soğan da kavurup katmıştım, süper oldu :) tavsiye ederim.
     
  5. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.918
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    Banka:
    10 ÇTL
    hım tamam bide öyle denerim de soğanı sonradan mı koyuyosun ayrı bi yerde kavurup nasıl yapıyosun?
     
  6. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    Ayrı tavada kavurup kattım, hani soğanlı yumurtanın içine ekstra patates katmışsın gibi :)
     
  7. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.918
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    Banka:
    10 ÇTL
    hım tamam anladım şimdi bu tarif olayına en çok annem sevinicek bu yaşa geldin hala yemek yapmasını bilmiyosun az bana bak öğren deyip duruyodu bu sayede merak edip burdan tarif alıp yapıcam:)
     
  8. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Malzeme:
    60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
    12 adet yumurta
    Tuz
    300 gram (2 orta) patates
    50 gram (iki buçuk silme çorba kaşığı) margarin

    Yapılışı:
    Yumurtaları bir kâseye kırıp, tuz ilâvesiyle güzelce çırpın. Yağı eritip, tavanın her tarafına yayın. Omleti ortasından tavaya dökün pişsin. Altı pişince ters yüz edin.
    Tavadaki omletin üstüne soyulmuş küçük tavla zarı şeklinde kesilmiş ve kızdırılmış 50 gram (iki buçuk silme çorba kaşığı) margarin atılarak kızartılmış 300 gram (2 orta) patatesi hemen koyarak, omleti patateslerin üstlerine sarmak ve tabağa almak suretiyle hazırlanmalıdır.
     

Sayfayı Paylaş