1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

patetesli mantar sote -diyet

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve -araz- tarafından 20 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    Patatesli Mantar Sote (diyet)
    MALZEMELER
    4 adet orta boy patates
    400 gram mantar
    1 adet orta boy soğan
    1 diş sarmısak
    2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    Yarım bardak tavuk suyu
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Tuz, biber

    Derin bir tencerenin içerisine su koyun. Yıkanmış ve temizlenmiş patatesleri suyun içine atın ve patateslerin dağılmamasına dikkat ederek pişirin. Patatesler piştikten sonra soğutmak üzere kenara alın. Mantarları yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Yağsız bir tavanın içine iki tatlı kaşığı zeytinyağı koyun. Zeytinyağını kızdırdıktan sonra küçük küçük doğranmış soğan ve bir diş sarımsağın renkleri altın sarısı oluncaya değin bir tahta kaşık ile karıştırarak sote edin. Ardından önceden haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış patatesleri tavaya aktarın ve ağır ağır karıştırarak kızartın. Patateslerin çoğunluğu kızardığında bir tatlı kaşığı biber salçası ve mantarları ilave edin. Birkaç dakika beraber karıştırdıktan sonra yarım bardak tavuk suyu ilave edin ve kapağı hafif aralık bırakılarak ağır ateşte 10 dakika daha pişirdikten sonra tuzu-ve biberi de ilave edilip servise hazır hale getirilir.

    KALORİ DEĞERLERİ / Bir porsiyonda; Yağ oranı: 3.4 gr. Kolesterol: 55 mg.
     

Sayfayı Paylaş