1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patlamış Mısır Neden patlatınca sarıyken beyaza döner?

Konusu 'İlginç Yazılar' forumundadır ve EsRaRenGiz tarafından 28 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. EsRaRenGiz
    Küstah

    EsRaRenGiz [ÇARŞI] Özel üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    562
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    830
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Bi Orda Bi Burda:)
    Banka:
    167 ÇTL
    [​IMG]

    Sarı Renkte Olan Mısır Neden Patlatılınca Beyaz Oluyor?

    Mısır, içeriğindeki suyun ısı nedeniyle yaptığı basıncın bir sonucu olarak patlar. Öz halindeki mısır taneciği ısıtıldığında, içeriğindeki su da buhar haline dönüşüp basınç yaratır ve bu basınç taneciğin kabuğunu zorlamaya başladığında da mısırı patlatır. Bu gerçekleştiğinde dışarı çıkan kabarık beyazlık ise tane içeriğindeki nişastadır. Rengi de nişasta içeriğinden dolayı beyaz olur. Mısırın içinde bulunan jelatin yapıdaki nişasta tanecikleri, nemden dolayı oluşan basınç nedeniyle patlamaz. Bunun yerine, genleşerek jel benzeri kabarcıklar haline gelirler. Daha sonra bu kabarcıklar birleşerek katılaşır ve sonuçta da şekilsiz beyaz patlaklar meydana gelir.
     

Sayfayı Paylaş