Patlıcan Kebap

Katılım
22 Hzr 2009
Mesajlar
24
Beğeniler
0
Şehir
İzmir
#1
Malzemeler:
500-600 gr kıyma (dana-kuzu karışık)
1 tatlı kaşığı pul biber (silme)
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 kg patlıcan
3 tane domates
İsteğe göre yeşil biber
3 kaşık sıvı yağ

Yapılışı:

Patlıcanlar alaca soyulur, büyüklüğüne göre dört veya beş parçaya ayrılır. Kıyma tuz, karabiber ve pul biber ilavesiyle yoğrulur. Göz kararı cevizden biraz büyük parçalara ayrılır. Köfteler yuvarlanır, tepsiye bir patlıcan bir et şeklinde dizilir. Ben domates sevdiğim için bir kaç tane domatesli ilave ettim

Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 200-220 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Biberler iri parçalara ayrılır, pişmekte olan kebabın üzerine dizilir. Tekrar fırına koyulur. Patlıcanlar yumuşayıp, üyemeğin üzeri kızarana kadar pişirilir (eğer fırınınız yavaş pişiren bir fırınsa derecesini yüksek tutmanızı tavsiye ederim)

Fırınınız fanlıysa fazla kurutabilir. Önce üzerini bir folyo veya yağlı kağıt yardımıyla kapatıp, biraz piştikten sonra açarak kızarmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet Olsun...

 

Benzer konular

Top