1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patlıcan Kebap

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve izmirle_km tarafından 23 Haziran 2009 başlatılmıştır.

  1. izmirle_km

    izmirle_km Üye

    Katılım:
    22 Haziran 2009
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    20
    Meslek:
    webmaster
    Yer:
    İzmir
    Banka:
    0 ÇTL
    Malzemeler:
    500-600 gr kıyma (dana-kuzu karışık)
    1 tatlı kaşığı pul biber (silme)
    1 çay kaşığı karabiber
    Tuz
    1 kg patlıcan
    3 tane domates
    İsteğe göre yeşil biber
    3 kaşık sıvı yağ

    Yapılışı:

    Patlıcanlar alaca soyulur, büyüklüğüne göre dört veya beş parçaya ayrılır. Kıyma tuz, karabiber ve pul biber ilavesiyle yoğrulur. Göz kararı cevizden biraz büyük parçalara ayrılır. Köfteler yuvarlanır, tepsiye bir patlıcan bir et şeklinde dizilir. Ben domates sevdiğim için bir kaç tane domatesli ilave ettim

    Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 200-220 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Biberler iri parçalara ayrılır, pişmekte olan kebabın üzerine dizilir. Tekrar fırına koyulur. Patlıcanlar yumuşayıp, üyemeğin üzeri kızarana kadar pişirilir (eğer fırınınız yavaş pişiren bir fırınsa derecesini yüksek tutmanızı tavsiye ederim)

    Fırınınız fanlıysa fazla kurutabilir. Önce üzerini bir folyo veya yağlı kağıt yardımıyla kapatıp, biraz piştikten sonra açarak kızarmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet Olsun...

     
  2. Mavi Gül
    Avare

    Mavi Gül ѕση_¢ıqℓıк Özel üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.647
    Beğenileri:
    375
    Ödül Puanları:
    3.730
    Yer:
    Misafir Sevmez
    Banka:
    677 ÇTL
    bir ara bunu bir ay aramıştım sonunda pes edip openofis indirmiştim :D eline sağlık kanka
     

Sayfayı Paylaş