1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patlıcan Külde Nasıl Pişer?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 24 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    Patlıcan Külde Nasıl Pişer?

    1) Sapın etrafındaki yaprakları teemizleyiniz, sonra bıçağın ucuyla patlıcanları birkaç yerinden hafifçe deliniz.
    2) Küllenmiş kömürde veya kömür ızgarası üzerinde veya kızgın bir ocak (tüpgaz, havagazı veya elektrik ocağı) üzerinde patlıcanı çevirerek elinizle dokunduğunuz zaman hamur gibi oluncaya kadar pişiriniz ve bir kaba alınız.
    3) Küçük bir kaba su koyup içine tuz ve limon suyu koyarak patlıcanı sapından tutup bıçağın ucuyla yukarıdan aşağı etine dokunmadan soyunuz. Güneşte yanmış bir insanın derisi gibi patlıcanın kabuğu aynı kolaylıkla soyulacaktır.
    4) Sapını kestikten sonra patlıcanları limonlu suya atınız ve kullanacağınız dakikaya kadar suyun içinde bekletiniz.

    Not: 2 litre suya 2 limon suyu ve 1 çorba kaşığı tuz yeterlidir. (Bu patlıcan beğendi içindir ve iri, siyah, çekirdeksiz kemer patlıcanı olmalıdır.)
     

Sayfayı Paylaş