Patlıcan Lazanyası Tarifi

Paradoks ~

... Elif ...
Katılım
6 Eyl 2011
Mesajlar
5,220
Beğeniler
71
Şehir
Konya
#1


Malzemeler,

3 adet bostan patlıcan

250 gram yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım çay bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Üzeri için,

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı,

Kuru soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup küp küp doğrayın.

Tavaya; bir yemek kaşığı zeytinyağını alıp üzerine soğan ve sarımsağı ekleyin.

Orta dereceli ateşte, rengi değişene kadar kavurup kıymayı ekleyin.

Kıyma, suyunu salıp çektikten sonra salça ve sıcak suyu ilave edin.

Orta dereceli ateşte, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Tavayı ocaktan indirip demlenmesi için bekletin.

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup halka halka doğrayın.

Patlıcanların üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.

Fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerine kıymalı harcı yayın.

Kıymalı harcın üzerine bir kat daha patlıcan dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patlıcanlar kızarana kadar pişirin.

Tepsiyi fırından çıkarıp patlıcanların üzerine kaşar peyniri serpin.

Tekrar fırına verip peynir eriyip kızarana kadar pişirin.

Patlıcan Lazanyası hazır, afiyet olsun.
 
Top Bottom