1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patlıcan Lazanyası Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 4 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler,

    3 adet bostan patlıcan

    250 gram yağlı kıyma

    1 adet kuru soğan

    1 diş sarımsak

    1 yemek kaşığı domates salçası

    Yarım çay bardağı sıcak su

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Damak tadınıza göre tuz, karabiber

    Üzeri için,

    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Hazırlanışı,

    Kuru soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup küp küp doğrayın.

    Tavaya; bir yemek kaşığı zeytinyağını alıp üzerine soğan ve sarımsağı ekleyin.

    Orta dereceli ateşte, rengi değişene kadar kavurup kıymayı ekleyin.

    Kıyma, suyunu salıp çektikten sonra salça ve sıcak suyu ilave edin.

    Orta dereceli ateşte, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

    Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

    Tavayı ocaktan indirip demlenmesi için bekletin.

    Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup halka halka doğrayın.

    Patlıcanların üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.

    Fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerine kıymalı harcı yayın.

    Kıymalı harcın üzerine bir kat daha patlıcan dizin.

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patlıcanlar kızarana kadar pişirin.

    Tepsiyi fırından çıkarıp patlıcanların üzerine kaşar peyniri serpin.

    Tekrar fırına verip peynir eriyip kızarana kadar pişirin.

    Patlıcan Lazanyası hazır, afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş