1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve e-PaCk tarafından 22 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. e-PaCk

    e-PaCk Forum Gururu

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.481
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    1.880
    Banka:
    331 ÇTL
    Malzeme
    - 3 su bardagi bulgur
    - 3 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour
    - 4 adet taze soğan
    - 3 adet patlıcan
    - 3 diş sarımsak
    - 10 adet mantar
    - 1 adet domates
    - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    - 4 ½ su bardagi et suyu
    - tuz- karabiber


    Hazırlanışı
    1. Domatesleri küp küp doğrayın.Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra bol kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu yaydığınız bir tabağa çıkarın.

    2. Mantarların saplarını çıkarıp, kıyınız.

    3. Sarımsakları, taze soğanları ayıklayıp, ayrı ayrı kıyıp, kaplara koyun.

    4. Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde soğuk su ile yıkayınız.

    5. Yayvan bir tencerede Sana Creme Bonjouru kızdırıp, içine kıyılmış sarımsakları ilave edip, kavurun.

    6. Sarımsaklar kavrulup, sönünce içine mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurunuz.

    7. Mantarlar suyunu çekince bulguru ilave edip, kavurunuz.

    8. En son olarak içine doğranmış domatesleri, kıyılmış sarımsakları, kırmızı pul biberi, tuz- karabiberi ve et suyunu ilave edip, karıştırdıktan sonra bulgurlar göz göz olana kadar kısık ateşte , tencerenin kapağı kapalı olarak pişirip, demlendirin.

    9. Demlenen bulguru karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp, üzerini kızarmış patlıcanlar ile süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş