Patlıcanlı Bulgur Pilavı

e-PaCk

Forum Gururu
Katılım
12 Ekm 2008
Mesajlar
2,953
Beğeniler
46
#1
Malzeme
- 3 su bardagi bulgur
- 3 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour
- 4 adet taze soğan
- 3 adet patlıcan
- 3 diş sarımsak
- 10 adet mantar
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 4 ½ su bardagi et suyu
- tuz- karabiber


Hazırlanışı
1. Domatesleri küp küp doğrayın.Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra bol kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu yaydığınız bir tabağa çıkarın.

2. Mantarların saplarını çıkarıp, kıyınız.

3. Sarımsakları, taze soğanları ayıklayıp, ayrı ayrı kıyıp, kaplara koyun.

4. Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde soğuk su ile yıkayınız.

5. Yayvan bir tencerede Sana Creme Bonjouru kızdırıp, içine kıyılmış sarımsakları ilave edip, kavurun.

6. Sarımsaklar kavrulup, sönünce içine mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurunuz.

7. Mantarlar suyunu çekince bulguru ilave edip, kavurunuz.

8. En son olarak içine doğranmış domatesleri, kıyılmış sarımsakları, kırmızı pul biberi, tuz- karabiberi ve et suyunu ilave edip, karıştırdıktan sonra bulgurlar göz göz olana kadar kısık ateşte , tencerenin kapağı kapalı olarak pişirip, demlendirin.

9. Demlenen bulguru karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp, üzerini kızarmış patlıcanlar ile süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.
 

Benzer konular

Top