1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patlıcanlı Kebap

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 24 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    [​IMG]


    Malzemeler :


    Patlican (kisi sayisina göre )
    500 gram kusbasi et
    2 tane sivri biber
    1 tane kirmizi biber
    1 sogan
    3 domates rendesi
    Karabiber, pulbiber, tuz
    Zeytinyagi
    2-3 su bardagi kaynar su


    Hazırlanışı:

    Patlicanlari ortasinda bölüp, alacali soyup, içine tatli kasigi yardimyla oyalim ve tuzlayip bekletelim.

    Bu ara, kusbasi etimizi tekrar minik dograyip, tenceremize koyalim. Etimiz suyunu salacaktir. Suyuyla birlikte kavuralim. Içine, kavurma esnasinda, yemeklik dogradigimiz sivri biberlerimizi (yesil ve kirmizi) ilave edelim. tenceremizin agzini kapatalim. Etin suyula biberleri ve sogan ölmesini sagliyalim. Etin suyu çekildiginde, zeytinyagimizi ilave edip 5-10 dakika kavuralim. Bahartlari ilave edip, rendelemis oldugumuz domateslerimizi ilave edelim. 3-4 dakika daha kavurup üzerine kaynar suyumuzu ilave edelim. Etler yumusayana kadar pisirmeye birakalim. En son tuzumuzu ilave edelim ve altini kapatalim.

    Bu ara kizgin yagda patlicanlarimizi kizartalim. Kizardiktan sonra, içine kebabimizi dolduralim.Mis gibi pilavla servis edelim.


    Afiyet Olsun.
     

Sayfayı Paylaş