1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patlıcanlı Penne Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.309
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.575 ÇTL


    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 paket penne
    1 lt kaynar su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı zeytinyağ

    Sos için malzemeler:

    50 gr sızma zeytinyağ
    4 adet patlıcan
    2 diş sarımsak
    15-20 adet kiraz domates (ortadan ikiye bölünmüş)
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı makarna suyu
    1 demet taze fesleğen
    1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
    1 fincan beyaz şarap

    Hazırlanışı:

    Tuzlu makarnaları paketin üzerinde yazdığı kadar 13-15 dakika haşlayın.
    Küp küp doğranmış patlıcanları kızgın yağda kızartın. Bir havlu kağıdın üzerine koyup fazla yağını alın. Daha sonra 50 gr zeytinyağına sarımsağı, kiraz domatesi ve beyaz şarabı 10-15 dakika sote yapın. En son kızarmış patlıcanları ekleyin ve haşladığınız makarnaları bu sosa ilave ederek karıştırın. Makarnanızın kuru olmaması için haşladığınız sudan 20 gr kadar sosa ilave edin. Taze fesleğen ve iri çekilmiş karabiberle servis yapın. Arzu ederseniz parmesan peyniri ilave edebilirsiniz.

    Afiyet olsun...

     

Sayfayı Paylaş