Patlıcanlı Penne Tarifi

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,842
Beğeniler
6,505
Şehir
Seattle.
#1




Malzemeler:

1 paket penne
1 lt kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağ

Sos için malzemeler:

50 gr sızma zeytinyağ
4 adet patlıcan
2 diş sarımsak
15-20 adet kiraz domates (ortadan ikiye bölünmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı makarna suyu
1 demet taze fesleğen
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
1 fincan beyaz şarap

Hazırlanışı:

Tuzlu makarnaları paketin üzerinde yazdığı kadar 13-15 dakika haşlayın.
Küp küp doğranmış patlıcanları kızgın yağda kızartın. Bir havlu kağıdın üzerine koyup fazla yağını alın. Daha sonra 50 gr zeytinyağına sarımsağı, kiraz domatesi ve beyaz şarabı 10-15 dakika sote yapın. En son kızarmış patlıcanları ekleyin ve haşladığınız makarnaları bu sosa ilave ederek karıştırın. Makarnanızın kuru olmaması için haşladığınız sudan 20 gr kadar sosa ilave edin. Taze fesleğen ve iri çekilmiş karabiberle servis yapın. Arzu ederseniz parmesan peyniri ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 
Top