1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Patlıcanlı Pilav Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 25 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P Yarışma Birincisi

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.440
    Beğenileri:
    5.152
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    1.476 ÇTL
    [​IMG]

    malzemeler

    4 adet uzun patlıcan
    2 su bardağı pirinç
    1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye
    2 adet tavuk göğsü
    1 adet soğan
    2 adet sivri biber
    3 adet yumuşak domates
    1 yemek kaşığı salça
    tuz, karabiber
    İsterseniz 1 çay kaşığı tarçın
    3 bardak sıcak su

    Hazırlanışı

    İlk önce pirinçleri sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin.Patlıcanları alaca soyup sıvı yağda kızartın.Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarıp yağını süzün.
    Bir başka tavada soğan ve biberleri kesip pembeleştirin.Küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyin.Tavuk suyunu salıp çekenne kadar pişirin. Soyulup küp küp kesilen domatesleri ve salçayı ekleyip 15 dakika pişirin.Tuz ve baharatlarını ilave edin.
    PILAV tenceresine patlıcanları yarısı dışarıda kalacak şekilde dizin. Üstüne tavuğu dökün.Yıkadığınız pirince şehriyeyi ilave edin.Onu da tavuğun üstüne dökün.Patlıcanı üstüne kapatın.En üste düz bir tabak ve tuz koyun.Bu tuz patlıcan ve pirinç için.Sıcak suyu üstüne dökün ve kısık ateşte kennarında çook az su kalacak şekilde pişirin.1 saat dinlendirin ve tabağa çevirip servis yapın.


    NOT:İsterseniz etle de yapabilirsiniz ama et olursa 1 su bardağı su ilave edin.Pirinç miktarı 3 bardak olursa 5 bardak su ekleyin.


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    TeBeSSüm bunu beğendi.
  2. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    1.932
    Beğenileri:
    936
    Ödül Puanları:
    2.730
    Banka:
    2.219 ÇTL
    bi yaşıma daha girdim patlıcanlı pilavı daha önce hiç duymadım karnıyarıkla pilav yedim ama öyle bişey mi ki acaba :D
     
  3. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.945
    Beğenileri:
    664
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    1.519 ÇTL
    daha önce çok kez görüp denemeye cesaret edemediğim yemek.merak listemin başındaki yemeklerden.
     
  4. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.503
    Beğenileri:
    5.963
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    3.029 ÇTL
    Gereksiz sunum.
     
  5. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P Yarışma Birincisi

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.440
    Beğenileri:
    5.152
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    1.476 ÇTL
    Sanki kendim yapmışım gibi resimli falan konu açmışım ama böyle bi yeteneğim yok tamamen alıntı:)
     

Sayfayı Paylaş