1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Patlıcanlı Pilav

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yaren* tarafından 27 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler
    300 gr kuzu eti
    2 su bardağı pirinç
    3 adet patlıcan
    1 adet kuru soğan
    2 adet domates
    1 çorba kaşığı salça
    1 çay bardağı badem
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    karabiber
    Tuz

    Tencereye sıvı yağı, kuzu etlerini alın ve kavurun.Patlıcanları uzun, uzun dilimleyip ızgara
    yada teflon tavada pişirin.

    Pilav yapmak için kabuklarından ayıklanan bademleri zeytinyağında kavurun üstüne 2 su
    bardağı pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kavurduktan sonra üstüne sıcak suyunu
    döküp pişirin.

    Kuzu etlerin üstüne 2 tane küp, küp doğranmış domatesleri ilave edin pişirin.
    Yuvarlak bir kalıbın etrafına patlıcanları uç tarafları dışarda olacak biçimde dizin.
    Pilavı kalıbın içine alın orta kısmına kuzu etini koyun ve patlıcanların dışta duran kısımlarıyla kapatıp kalıbtan çıkaralım.

    Herkese afiyet olsun..
     

Sayfayı Paylaş