1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Peçete Katlama

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    PEÇETE KATLAMA

    Peçete kullanılması ortaçağda doğmuştur. O zamanlar sol kol veya omuz üzerine konurdu ve her serviste değiştirilirdi. Sonraları boyuna bağlanmaya başlandı. XIX. yüzyıla kadar bu şekil devam etti. Şimdiki peçetelerin boyutu daha küçüktür. 50 X 50 cm. veya 60 X 60 cm. Masa örtüsüne asorti veya eğer masa'örtüsü dantel ise düz beyaz renkte olur. XIX. yüzyılda peçete katlama şekilleri çok değişiktir. Kardinal şapkası biçimi yelpaze şekli orkide şekli Norte Dame şekli v.b.
    Şimdi böyle fantaziler kalkmıştır. Basit katlama şekilleri kullanılmaktadır. Ekmek peçetenin içine konulabilir. Fakat bazı dalgın misafirler peçeteyi açarken ekmeği düşürebilirler. Ekmek ekmek sepeti ya da peçetenin üstüne konulmalıdır.
     

Sayfayı Paylaş