1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pestiller Hakkında

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 7 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ V.I.P

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    54.319
    Beğenileri:
    6.231
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    26.322 ÇTL
    Pestiller Hakkında

    Pestillere, en ziyade mübarek Ramazan aylarında rağbet edilir. Ve sahur yemeklerinde, pilâv ve makarnaya destek olarak hoşaf makamında hazırlanarak kaşıkla içilir.
    Kayısı, Erik, Karadut Pestilleri meşhurdur.
    Büyük şehirlerde bunların imalâtiyle uğraşılmayıp hazır yapılmışlarını alırlar ve pestil hoşafı yapmak için arzu edilen miktar kesilerek, ılık suda birkaç saat bırakarak ezip halletmeli ve münasip şekerini de katarak içmelidir.
    Lâkin, Anadolumuzda bağ ve meyva bahçelerinin çokça bulunduğu mıntakalarda, hemen her ev, pestillerini, kendileri yaparlar.
    İhtiyaçlarına göre, alıkorlar. Fazlasını, piyasaya gönderirler ki, işte koşarak satın aldığımız pestiller bu kaynaklardan gelmektedir.
     

Sayfayı Paylaş