Peynirli Mısır Çorbası (8 Kişilik)

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,740
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1
MALZEMELER
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet orta boy patates (soyulmuş ve küçük küçükdoğranmış)
1 su bardağı haşlanmış ve püre halina getirilmiş mısır
2 su bardağı haşlanmış mısır
1/4 su bardağı ince kıyılmışmaydanoz
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
1/4 su bardağı krema (arzuya göre)
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Kalın tabanlı bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip harlı ateştte rengi değişene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Dövülmüş sarımsak ve kimyonu ekleyip karıştırarak 1 dakika pişirin. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Patatesi ekleyip ateşi kısın. Kapağını kapatmadan 10 dakika pişirin.
Püre haline getirdiğiniz mısırı,haşlanmış mısır tanelerini ve maydanozu ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika harlı ateşte pişirin.
Peyniri, tuz, karabiber ve kremayı ekleyin. Peynir eriyinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak sıcak servis yapın.
Aşçının önerisi: Peynirli mısır çorbasını servis yapmadan bir gün önce hazırlayabilirsiniz. Isıtıldığında lezzetinden hiçbirşey kaybetmez. Haşlanmış mısırı dondurulmuş olarak kullanabileceğiniz gibi eğer bulabilirseniz konserve küçük mısır da kullanabilirsiniz.
 
Top