1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pilav ve Makarnaların Servis Edilmeleri

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    PİLÂV VE MAKARNALARIN SERVİS VE YENME ŞEKİLLERİ

    Batı ülkelerinde pilâv ve makarna ordövrden sonra servis yapılır. Fakat Türk sofrasında makarna ve pilav tatlıdan önceki son yemektir. Batı usûllerine göre donatılmış bir sofrada bile olsa Türkiye'de yemek veren Türklerin bizim usûlümüzü uygulamaları doğru olur.

    Pilâv yenirken bıçak kullanılmaz. Kaşık da kullanılmaz. Pilâv çatalla yenir.
    Makarna yenirken bıçak ya da kaşık değil çatal kullanılır. Ancak İtalyan usûlü uzun makarnalarda kaşığın yardımı gerekmektedir. Bu takdirde sağ eldeki çataiı batırdığımız makarnaları sol elimize aldığımız kaşığın içinin yardımı ile çatala rulolar halinde sarmak ve ondan sonra lokmayı ağıza götürmek gerekir.
     

Sayfayı Paylaş