1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pilavlar

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 13 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Pilavlar

    Pilâv, şark memleketlerinde fazla yenilen başlıca aziz ve millî bir yemektir. Ve esası pirinçtir. Komşumuz İranlılarda pilâva çilav derler ve hususî pirinçle yapılır. En fazla pirinç eken memleketler de, Hindistan, Japonya, Mısır ve Amerikadır, Pilâvlık pirincin taneleri, büyük olmalıdır. Risotto gibi kırık ve küçük taneli olmamalıdır. Pirincin, su kaldıran ve fazla su kabul çeken/çekmeyen cinsleri de vardır.

    Pilâvın birçok çeşitleri olur

    • Sade pirinç pilâvı
    • Düğün pirinç pilâvı (nohutlu)
    • Süzme pirinç pilâvı
    • Çilâv
    • Kavurmalı, kıymalı ve ciğerli pirinç pilâvı
    • Domatesli pirinç pilâvı
    • Baş ve beyinli pirinç pilâvı
    • Et, paça ve tavuk sulariyle pirinç pilâvı
    • iç pilâvlar (kuzu, hindi vs dolma pilâvları)
    • Balıklı vesaire pirinç pilâvları
    • Zeytinyağlı patlıcanlı pirinç pilâvı
    • Enginarlı ve patlıcanlı pirinç pilâvlar
    • Kuskus pilâvı
    • Bulgur pilâvı

    İyi bir pilâv pişirmeğe muvaffak olmak için, umumiyetle şu ölçü ve nisbet en doğrudur. Pirinç mikdarına göre, ne kadar su/et suyu lâzımdır? Bu da, pirinç mikdarının (üç misli) sudur.
     
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş