1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

~~ PiLAVLAR ~~

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve aiShwaRya tarafından 19 Kasım 2006 başlatılmıştır.

  1. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    TAVUKLU PİLAV

    [​IMG]

    Malzemeler:

    * 1 bütün tavuk (fazla büyük olmasın)
    * 2 su bardağı pirinç
    * 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem*
    * 1 su bardağı kabukları soyulmuş antep fıstığı
    * 1 adet patates
    * 1 yemek kaşığı tereyağı
    * 3 su bardağı tavuk suyu
    * 2 tatlı kaşığı tuz

    *bademleri bir süre sıcak suda bekletirseniz kolayca soyulur.
    Hazırlanması:

    1. Tavuğun derisini tamamen temizleyip, parçalara ayırın. Tencereye alıp üzerlerine çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle haşlayın. Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin.
    2. Tavuk haşlanırken pirinci yıkayıp, sıcak suyla 30-60 dak. ıslatın.
    3. Tavuk haşlandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağını tencereye alın. Yağ eriyince bademleri ekleyip 5 dakika kavurun. pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin. Pirinçler şeffaflaşana kadar - 5 - 10 dak- kavurun. Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynama noktasına gelene kadar harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav pişerken eti kemiklerinden ayırıp didikleyin.
    4. Teflon pilav tavasının altına soyduğumuz patatesi yuvarlak yuvarlak kesip dizin. Tavuk etinin yarısını patateslerin üzerine yayın. Antep fıstıklarının yarısını üzerine serpin. Pilavın yarısını ekleyin. Tavuk-fıstık-pilav sırasıyla devam edin. Spatulayla pilavın üzerini düzleştirin. Eğer yemeği birkaç saat sonrası için hazırlıyorsanız bu aşamadan sonra servise 15 dakika kalana kadar bu halde bekletin.
    5. Tencereyi ocağın en büyük gözünde yüksek ateşte 3-5 dakika tutun. Altını kısıp 10 dakika daha pişirin. Böylece pilav hem ısınmış hem de demlenmiş olur. En son tencereyi servis tabağına ters çevirerek servis yapın.


    Afiyet olsun. :)
     
  2. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    ACEM PİLAVI
    Benim Favorim...

    [​IMG]

    Malzemeler

    * 2 su bardağı pirinç
    * 500gr kuşbaşı et
    * 3 su bardağı et suyu ya da sade su
    * 2 orta boy soğan
    * 6 yemek kaşığı tereyağı
    * 4 yemek kaşığı çamfıstığı
    * 4 yemek kaşığı kuş üzümü
    * 1 tatlı kaşığı kakule
    * 1 tatlı kaşığı tarçın
    * 1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
    * tuz

    Hazırlanması:

    1. Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın ve suyunu süzün.
    2. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin. Şişmeleri için yarım saat ılık suda bekletin.
    3. Kakulelerin kabuklarını ayıklayıp tohumlarını havanda dövün. (ben kakule eklemedim)
    4. Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayın. Geniş bir tencerede önce yağın yarısını eritin ve etleri kavurmaya başlayın. Et, suyunu salıp tekrar çekince soğanları ekleyin, hafif tuzlayın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye bir bardak sıcak su ekleyin. Etler ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar, arada bir suyunu kontrol ederek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
    5. Etler pişince tencereden alın, fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz, yayvan bir tencereye aktarın. (ben baştan pilav tenceresinde yaptığım için bu işlemi atladım)
    6. Tüm baharları - + kuş üzümü ve çamfıstığını- ekleyin, etlerle iyice karıştırın. Yıkanmış pirinçleri etlerin üstüne dökün ve hiç karıştırmayın, et ve pirinç ayrı tabakalar halinde kalsın. 3 su bardağı suyu kaynatın, biraz tuzla kalan yağı ekleyip tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta sonra kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Pilavı ateşten alın, ağzını bezle örtün, kapağını kapatın ve bırakın 20 dakika dinlensin.
    7. Sonra büyük bir servis tabağını tencerenin üstüne kapatın, tencereyi ters çevirin ve Acem Pilavı'nı üstündeki etlerle birlikte servis edin.


    Bu hafta kesinlikle bundan yapmalıyım, inşaallah.. :)
     
  3. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    BÜRYANİ PİLAVI

    [​IMG]

    1. 4 soğanı pizan dograyıp iki kaşık yağda soğan ve 1-2 diş sarımsak ile pembeleştirin.
    2. Tane karabiber, kabuk tarçın, 4-5 kakuleyi tavukla beraber haşlayın.
    3. Tavukları sudan alıp soğanın üzerine koyun. 1 büyük kase yoğurda 1 çay kaşığı zağferan (safran) karıştırın. 1,5 kaşık büryani baharatı, limon tuzu ve tuz ekleyip tekrar karıştırın. Tavukların üzerine koyup biraz pişirin.
    4. Pirinçe tavuk suyunda az sıvıyağ koyup haşlayın, tavukların üzerine dökün. Yarısına az zağferan (safran) koyun. Servisten önce sarı pilavdan biraz ayırın, tepsiye ters çevirip ayrılan pilavları üzerine süs olarak koyun.


    Görüntü mükemmel, bu görüntüye kötü bir tat olmamalı. Deniyecem en kısa zamanda. :)
     
  4. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    KAFESLİ PİLAV

    [​IMG]

    Kafesli Pilav

    6 kişilik

    * 1 su bardağı pirinç
    * 1 yemek kaşığı tereyağı
    * 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    * Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
    * 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
    * 1 çay kaşığı tarçın
    * 1,5 su bardağı sıcak su
    * 3 yaprak milföy hamuru
    * Tuz, karabiber

    Hazırlanması:

    1. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin.
    2. Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.
    3. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.
    4. İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.


    Afiyet olsun bakalım.. Deneyin güzelmi, değilmi bana da söyleyin. :)
     
  5. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

    [​IMG]

    Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

    Malzemeler:

    * 3/4 çay bardağı zeytinyağı*
    * 2 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
    * 4-5 adet kurutulmuş domates, doğranmış*
    * 3 adet kurutulmuş sivri biber, doğranmış*
    * 1 yemek kaşığı salça
    * 1 su bardağı pilavlık bulgur
    * 1 su bardağı yeşil mercimek
    * 2 su bardağı kaynamış su
    * 1,5 tatlı kaşığı tuz

    * dilerseniz zeytinyağı yerine 2 yemek kaşığı tereyağı, 4-5 kurutulmuş domates yerine 3 adet taze domates, kurutulmuş sivri biber yerine de aynı miktarda taze sivri biber kullanabilirsiniz.

    Hazırlanması:

    1. Yıkanmış mercimekleri üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle yarı pişmiş hale gelinceye kadar haşlayın.
    2. Soğanı zeytinyağı ile öldürün. Domates ve biberleri ilave edip 5 dakika kavurun.
    3. Salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ile mercimeği ilave edin. Tekrar 1-2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ile 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
    4. Pilav, suyu tamamen çekene kadar pişirdikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin.

    NOT:(Bu yemek et ya da patlıcan yemeklerinin yanına güzel gidiyor.)


    Afiyet olsun.
     
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş