1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pırasalı Tavuk Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 14 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler
    Derisi soyulmuş bir adet tavuk göğsü
    Kabuğu soyulmuş, doğranmış küçük boy patates
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 adet doğranmış pırasa

    Yapılışı

    Tavuğu bir tencereye koyun üzerini geçecek şekilde su doldurun. 20 dakika kadar haşlayın. Sonra tavuğu çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra gelişigüzel parçalara ayırın. Patatesleri de 15 dakika kaynatın. Ayrı bir tencereye yağ dökün. Pırasaları ekleyin ve yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. Daha sonra üzerine patatesleri ve tavuk parçalarını ilave edin. Bu karışımı pürüzsüz bir hal alana kadar blender'da ezin. Kısık ateşte 20 dakika kadar kaynamaya bırakın.
     

Sayfayı Paylaş