1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pırasalı Yumurta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.330
    Beğenileri:
    7.518
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    91 ÇTL
    [​IMG]




    Malzemeler
    - 6 Çorba Kaşığı Krema
    - 250 Gr Pırasa
    - 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    - 4 Adet Yumurta
    - Kararında Karabiber, Muskat, Tuz

    Hazırlanışı
    Fırını 200°C\'de ısıtalım. Fırın kaplarını I kaşık tereyağı kullanarak fırça ile iyice yağlayalım. Tavaya kalan tereyağı ve pırasaları koyup yumuşayıncaya kadar pişirelim. 2 kaşık krema, tuz, karabiber ve toz muskatı ilave edip birkaç dakika daha çevirdikten sonra ocaktan indirelim. Pırasayı fırın kaplarına bölüştürelim. Her kaba önce bir kaşık krema koyup üzerine bir yumurta kıralım. Tuz serpiştirdikten sonra fırın kaplarını borcama yerleştirelim. Borcamı, fırın kaplarının yarısına gelecek ölçüde soğuk su ile doldurduktan sonra yumurtalar pişene kadar fırınlayıp servis yapalım.
     

Sayfayı Paylaş