1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pişi-Hamur Kızartması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yeşüLL tarafından 31 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.343
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    46 ÇTL
    Evet arkadaşlar kafama esmişken yeni bir tarif daha yayınlıyım dedim.:) Kendisi çayın yanında misafire de, kahvaltıda da ya da karnınız acıktığı herhangi bir zaman diliminde zor gelmezse rahatlıkla yapabileceğiniz ve çok da ahım şahım malzeme gerektirmeyen güzel bir tat :)


    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]


    Öncelikle normal tariflerde olduğu gibi bire bir malzeme beklemeyelim. Nasıl istiyorsan içine ne koyarsan o olur =LL Adına pişi de diyenler var hamur kızarması da o da sana kalmış.
    Şimdi yavaştan malzemelerle giriş yapalım:D



    Malzemeler

    Alabildiği kadar un (Nasıl olur demeyin.Göz var nizam var anlayacaksınız artık =LL)
    1 ya da 2 tatlı kaşığı tuz
    1 tane yumurta
    1 bardak süt ya da bir kase yoğurt(Hatta siz en iyisi biraz ondan biraz ondan koyun:D)
    1 tatlı kaşığı karbonat (Bazıları kabartma tozu kullansa da karbonattan şaşmayın.)
    Kızartmak için sıvı yağ


    İçi için

    Artık nasıl isterseniz ister patatesli,ister peynirli,kıymalı ya da boş kafanıza göre takılın .:)


    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    Yapılışı


    Unu derin bir kaba koyun.Derin olsun ki rahat çalışabilesiniz.Yok ben etrafa taşsın sıçrasın istiyorum derseniz nerde yaparsanız yapın.Üzerine bir yumurtayı kabuklarını içine düşürmeden kırın.Yoğurdu(ya da sütü),tuzu ve karbonatı ekleyip yoğurmaya başlayın.Yalnız yoğurt ya da süt çok soğuk olmasın,yani buzdolabından çıkardığınız gibi işleme tabi etmeyin kabarmasını önleyebilir.O yüzden napıyoruz ılık olmasını tercih ediyoruz.=kop Hamuru yoğurun çok sert bir hamur olmasın gerekirse un ilave edin.Arada elinizle şekil vermeye çalışın.Eğer çok un koyarsanız hamur kolay şekil almaz çatlak çatlak olur.
    Sonra artık isteğe göre ya halka şeklinde boş yaparsınız,ya hafiften merdaneyle açıp bardakla yuvarlak şekiller çıkarırsınız ya da biraz daha geniş açıp içine peynir,patates ya da kıyma koyup katlayabilirsiniz.Size kalmış.Merdane gözünüzü korkutmasın benim kadar becerikliyseniz avcunuzun içinde de istediğiniz şekli verebilirsiniz.:D Hamurlara şekil verin hepsini bitirin.Bu arada hamur da birazcık dinlensin ki tavaya koyduğumuz da daha iyi kabarsın.Sonrasında kızgın yağda bu nimetleri kızartıyoruz.Kızartması çok uzun zaman almıyor o yüzden yanmamasına dikkat edin.
    Yanında peynir,zeytin,salatalık,domates, reçel çay falan filan Allah ne verdiyse kafanıza göre takılın.

    Afiyet olsun.=RR
     
  2. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Evet biz buna hamur kızartması diyoz güzel görünüyo yesüll:)
     
  3. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    YesüLL sen Ramazanda bize kilo aldırmayı düşünüyon dimi :D
     
  4. UmuT ÇiÇeĞİ

    UmuT ÇiÇeĞİ Usta

    Katılım:
    16 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    500
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    ERZURUM
    Banka:
    0 ÇTL
    burda pişi diye birşe var ama bu u bilmiyom hamur işlerini pek sevmemde :D
     
  5. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.175
    Beğenileri:
    4.759
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    334 ÇTL
    Bu forumun en becerikli kızı yesüLL
     
  6. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.343
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    46 ÇTL
    Afiyet olsun arkadaşlar.=LL
     
  7. UmuT ÇiÇeĞİ

    UmuT ÇiÇeĞİ Usta

    Katılım:
    16 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    500
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    ERZURUM
    Banka:
    0 ÇTL
    ilk iftara yeşüLL'ün evine mi gitsek :D
     
  8. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.343
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    46 ÇTL
    Üşenmezsem ilk sahurlukları ekliycem.:D İftara da beklerim:D
     
  9. UmuT ÇiÇeĞİ

    UmuT ÇiÇeĞİ Usta

    Katılım:
    16 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    500
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    ERZURUM
    Banka:
    0 ÇTL
    hiç merak etmee geliriz :D
    yalnız en ilk ben iftar edicem yetiştirirsin artık :D
     
  10. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.268
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    314 ÇTL
    Sayın YeşüLL hamurun kabarmasını beklemek gerekiyor mu?
     

Sayfayı Paylaş