1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pişmaniyeli Soğuk Pasta Tarifi Resimli

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 13 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]





    Pişmaniyeli Soğuk Pasta Tarifi



    Resimli Pişmaniyeli Soğuk Pasta Tarifi

    Malzemeler

    200gr.Pötibör cinsi bisküvi sade veya kakaolu

    -75 gr. erimiş tereyağı

    -1 paket çiğ krema(200 ml.)

    -1 ½ Paket labne peyniri

    -175 gr. toz şeker

    -Vanilya

    24 cm. çapında çember kalıp

    -150 gr. kadar sade pişmaniye

    -3 yumurta sarısı

    -3 yumurta akı

    -Arzuya göre çilek veya çikolata sosu.

    Hazırlanışı

    Bisküvileri erimiş tereyağı ile beraber robottan geçiriyoruz ve dökülen bir hamur elde ediyoruz. Kenarı açılabilen çember kalıbın dibini aynı boyutta yağlı kağıtla kapladıktan sonra bisküvi hamurunu elimizle bastırarak üzerine yayıyoruz.Çiğ kremayı vanilya ile beraber çırpıyoruz.175 gr. toz şekeri 3 yumurtanın sarısı ile çırpıyoruz ve 1 ½ paket labne peyniriyle karıştırıyoruz.3 yumurtanın akını bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpıyoruz.

    Labne karışımını ve çiğ kremayı birbirine yedirdikten sonra en sonunda yumurta karını tahta veya silikon kaşıkla karıştırıyoruz. Bu karışımı çember kalıba döküyoruz. En az 6 saat buzdolabımızın derin dondurucu bölümünde bekletiyoruz.Servisten sadece 5 dakika önce kalıptan çıkartıp üzerini pişmaniye ile sıvama kaplıyoruz. Arzuya göre servis esnasında çilek veya çikolata sosu ilave ediyoruz.
     

Sayfayı Paylaş