1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

pitaya

Konusu 'Bitkiler' forumundadır ve -araz- tarafından 1 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    [​IMG]

    PİTAYA: Pitahaya Dragon fruit Ejder Meyvesi Kaktüs meyvesi olarak ta adlandırılır.
    Özellikleri ve Tarihçesi:

    Pitaya ağacı kaktüsgillerden olup üretimi ağacının güneş yanıkları ve kırağıdan çok çabuk etkilenmesinden dolayı çok büyük ilgi ve özen ister. Beyaz ve kırmızı olmak üzere iki çeşidi bulunmakla birlikte bu ayrım aslında meyve kesildiği zaman ortaya çıkan iç rengindendir. Meyve kesildiğinde içerisinde küçük susam tanesine benzeyen çekirdekleri bulunur. Bu çekirdekler tıpkı kivi deki gibi meyveyle birlikte tüketilir. Eğer Pitaya dan uzun soluklu bir verim alınmak isteniyorsa sapından kesim yapılmalıdır.

    Yetiştirildiği Yerler:

    100 yılı aşkın bir süredir Vietnam başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde yetiştirilen bir meyvedir. Başlıca Vietnam Kamboçya Tayland Kolombiya Ekvator ve İsrail de üretimi yapılmaktadır .

    Faydaları:

    İçerdiği besin ve mineraller itibariyle gözlerin görüş yetisini kuvvetlendirme ve yüksek tansiyonu önleme gibi bir takım özellikleri bulunmaktadır.
    Ayrıca içerdiği kalsiyum sayesinde güçlü iskelet sistemi ve kemikler için yararlıdır. Elektrolize yardımcı olur ve vücudun nem dengesini kontrol altında tutar.

    [​IMG]
    Nasıl ve Nerede Kullanacağız?

    Taze meyve olarak yiyebileceğiniz gibi; salatalarınızda tatlılarınızda yemeklerinize kokteyllerinize ilave edebilirsiniz. Dekoratif görüntüsü garnitür olarak kullandığınız yerlere renk katacaktır.


    [​IMG]


    Muhafaza Koşulları:

    7 ºC de %80 - %90 nemde muhafaza edilmelidir.

    Besin Değerleri:

    C Potasyum Kalsiyum Magnezyum ve Lif ihtiva etmektedir.
     

Sayfayı Paylaş