1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Piyazlar..

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 19 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Piyazlar..

    Piyaz konusunda aklımıza ilk gelen köftenin yanında haşlanmış kuru fasulye ve dilimlenmiş soğan, maydanoz üzerine sirke, limon ve zeytinyağı katılımı ile hazırlanan soğuk bir salatadır. Fakat piyaz kelimesi Farsça’da soğan anlamına gelmektedir. Türkiye’de mutfak terimleri içinde soğanı ay şeklinde dilimleme anlamında da kullanılır.
    Özellikle ülkemizde, Akdeniz’in batısından doğusuna kadar uzanan topraklarında ‘piyaz’ adını alan birçok yemek türüne rastlamak mümkündür. Farsça’dan dilimize giren ‘piyaz’ın ne zaman ve nasıl yemek türünün adı olduğuna dair bir bilgi henüz bulunmamaktadır. Bu piyaz çeşitlerinin salata kültüründe olduğu gibi uygulama alanı çok geniştir. Bakliyatlarla hazırlandığı gibi sadece zeytinle, maydanozla veya yumurtayla yapılabilir. Piyaz türlerine genelde soğan mutlaka katılır. Ancak katılmadığı tarifler de mevcuttur. Piyazın klasik sosu sirke-zeytin, yağ-limondur. Hatta eskiler sirke varken limonu kabul etmezler. Oysa ülkemizin güneyinde hazırlanan piyazlarda tahin, tarator, koruk suyu gibi katkılarla servis ediliyor.
     

Sayfayı Paylaş