1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

POfuduk poğaça tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yeşüLL tarafından 30 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.343
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    46 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler

    2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için)
    1 (orta boy) çay bardağı sıvıyağ
    1 (orta boy) çay bardağı yoğurt
    yarım paket kabartma tozu
    yarım çay kaşığı karbonat
    2 çay kaşığı tuz
    aldığı kadar elenmiş un
    İçi için:
    2 tane haşlanmış patatesin rendesi,
    yağlı beyaz peynir

    Hazırlanışı

    1 yumurta,yoğurt ve sıvıyağ çatalla iyice çırpılır. İçine elenmiş un, kabartma tozu ve karbonat katılır (dilerseniz 1 paket kabartma tozu koyun ama ben yaptığım gibi yazıyorum)Bu şekilde yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı hamur. 2 ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine iç malzemesini konur. Ben iç malzemesini beyaz peyniri patatese katıp oluşturdum.Pişince peynirler erimiş olduğundan patatesler içinde daha leziz oldu. Yuvarlak ve yarım ay şeklinde yapabilirsiniz poğçaları. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve bekletmeden 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. (Bu poğça pazar kahvaltı soframızdaki sıcacık bir lezzetti.Ertesi güne kalanlar da hala taptaze ve yumuşacıktı)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş