1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pofuduk Poğaça

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve -araz- tarafından 17 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    [​IMG]
    Malzemeleri

    3 çay bardağı su
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 yemek kaşığı yumuşak margarin
    1 tatlı kaşığı mahlep
    2 tatlı kaşığı kuru maya
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tuz
    Aldığı kadar un

    İç malzemeleri


    100 gr beyaz peynir
    1/3 demet maydonoz
    1 yemek kaşığı süt

    Hazırlanışı

    Derin bir kaba tüm malzemeyi alıp aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
    Hamurumuzu mayalanması için ılık bir ortamda 1,5-2 saat bekletiyoruz.
    Maydonozları ince ince kıyıyoruz, peyniri çatal yardımıyla ezip bir yemek kaşığı sütle birlikte harmanlıyoruz.
    Mayalanan hamurumuzdan dilediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elimizle düzleştiriyoruz.
    İçlerine hazırladığımız iç malzemeden bir yemek kaşığı kadar koyup kapatıyoruz.
    Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
    180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz.
    Pofuduk poğaçalarımızı kesinlike sıcak servis ediyoruz.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 23 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş