1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Portakal Kabuğu Reçeli

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 23 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]


    [​IMG]
    [​IMG]

    PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

    MALZEMESİ

    5 Adet kalın kabuklu portakal
    1 Kg. şeker
    1 Limon suyu​

    YAPILIŞI
    1 Portakalın sarı kısmını hafif rendeleyiniz.
    2 Bol su içinde haşlayınız ve üzerine soğuk su dökerek soğutunuz.
    3 Keskin bıçakla küçük parçalara ayırınız.
    4 Şeker ilavesi ile ağır ateşte köpüklerini alarak, kıvama gelene kadar kaynatınız.
    5 Ateşten almadan 10-15 dakika önce limon suyunu ilave ediniz.
    6 Soğuduktan sonra kavanoza boşaltınız.
     
  2. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    portakal, limon bahçelerimiz çok olduğundan mı bilmiyorum,burda kış olduğunu bu reçellerden anlıyorum:))
    turunçla da yapılıyor,tabii kasabanın tamamı yapıyor,herkes yardımlaşarak aynı gün yapıyor,eğlenceli de oluyor:)
     

Sayfayı Paylaş