1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Portakal Nergisi ( AYNISAFA )

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve YoRuMSuZ tarafından 4 Kasım 2007 başlatılmıştır.

  1. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.603
    Beğenileri:
    7.620
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.251 ÇTL
    Papatyagiller ailesinden olan aynısafa, portakal nergisi adıyla da bilinen, tek yıllık, otsu bir türdür. Avrupa ve Akdeniz ülkelerinde doğal olarak yayılış gösteren bu türün bir çok ülkede kültürü yapılmaktadır. Kendisine has bir kokusu olan aynısafa 50 cm’ye kadar [​IMG]büyüyebilen, gövdesi köşeli bir türdür. Yaprakları sapsız, açık yeşil renkli ve yumuşak yapılıdır. Aynısafa çiçekleri de tüm papatyagillerde olduğu gibi başçık durumunda çiçeklere sahiptir. Bu başçık durumunda hem tüpsü hem de dilsi çiçekleri vardır. Aynısafanın tüm bu çiçekleri kavuniçi renklidir. Tıbbi olarak bu bitkinin kurutulmuş çiçekleri kullanılır.

    Portakal Nergisinin Faydaları
    Aynısafanın kimyasal içeriğinde saponinler, oleanolik asit, flavonoitler, sabit yağ ve triterpenler bulunur. Aynısafa, yüzyıllardan beri kullanılan en önemli kozmetik bitkilerinden biridir. Çünkü deride olan kesikleri yaraları başarıyla tedavi eder. Bunun dışında ateş düşürme, gastrit, romatizma, düşük tansiyon, kusma ve anjin tedavisinde de kullanılmaktadır. Yapılan klinik çalışmalarda aynısafa yağının antimikrobiyal özelliği olduğu saptanmıştır. Bu bitki çoğunlukla haricen infüzyon şeklinde kullanılır ya da alkol veya zeytinyağı içinde bekletilerek tentür veya merhemi hazırlanarak kullanılır. Aynısafanın bilinen bir yan etkisi yoktur. Ancak papatyagillere alerjisi olanlara hassasiyete neden olabilir.
     
    Son düzenleme: 15 Mayıs 2016
Benzer Konular
  1. kelebek
    Mesaj:
    13
    Görüntüleme:
    1.039
  2. ZeyNoO

    Portakal

    ZeyNoO, 21 Ağustos 2010, Paylaşıldığı Yer: Bitkiler
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    690
  3. Safir
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    787
  4. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    992
  5. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    353
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş