1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Portakal Pelteli Panna Cotta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 25 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Çağla tatlısız duramaz tatlı olmadan asla diyenler için oldukça hafif lezzetli bir tarif.Afiyet olsun


    [​IMG]

    Portakal Peltesi İçin :

    * 1 su bardağı portakal suyu
    * 1 su bardağı su
    * 2 yemek kaşığı nişasta
    * 1/2 su bardağı şeker

    Panna Cotta İçin :

    * 2 paket süt kreması (400 gr)
    * 6 yemek kaşığı pudra şekeri
    * 2 yemek kaşığı toz jelatin
    * 1 paket vanilya
    * 2 su bardağı süt
    * 2 yemek kaşığı nişasta


    * Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin.
    * Krema pudra şekeri nişasta süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın.
    * Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan önce karışıma ilave edin. Göz göz olana kadar pişirin.
    * Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın.
    * Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin.
    * Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş