1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Portakal Şekeri

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Safir tarafından 4 Mart 2011 başlatılmıştır.

  1. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    [​IMG]

    MALZEMELER:

    2 Adet kalın kabuklu portakal (Sadece kabuğu)

    1 Su bardağı toz şeker

    1.5 Su bardağı su

    50 Gr. Bitter kuvertür çikolata

    HAZIRLANIŞI:

    Kalın portakal kabuklarını (Greyfurt, Pomelo ve limonda kullanabilirsiniz) küçük kurabiye kalıpları ile şekilli olarak çıkarın, eğer buna vaktiniz yoksa ince şeritler halinde de kesebilirsiniz.
    Hazırlanan kabukları bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ilave ederek bir taşım kaynatıp, suyunu süzün. Tekrar su ekleyip aynı işlemi yineleyin.
    Daha sonra su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçerisine portakal kabuklarını ilave edip, suyunu hafif çekinceye kadar çok kısık ateşte pişirin.
    Ardından suyunu süzüp bir tabağa alın. 1 Gece buzdolabında dinlendikten sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataya, şekerlemeleri yarısına kadar batırıp servis tabağına alın.
    Ev halkından artarsa şekerlemeleri uzun süre buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş