1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Portakallı Cevizli Kurabiye

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve DeNiZ- tarafından 7 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. DeNiZ-

    DeNiZ- Forumun Delisi =)

    Katılım:
    21 Şubat 2011
    Mesajlar:
    386
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Banka:
    0 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler:

    125 gr. Tere yağı veya margarin (Amerikada yaşayanlar için:Yağın yarısı yerine vegetable shortening koyarsanız daha güzel olur)

    Yarim çay bardağı kadar sıvı yağ

    Yarim su bardağı toz şeker

    2 su bardağından 2 parmak fazla un

    1 portakal kabuğu rendesi, rendenin en ince yerinden rendelenmiş

    Yarim su bardağı ince çekilmiş ceviz

    Arzuya göre 1 çay kaşığı toz vanilya

    Yapılışı:


    Oda sıcaklığındaki tere yağı yada margarini, portakal kabuğu rendesini ve şekeri iyice kabarıp krema gibi olana kadar mikserinizle çırpın.

    İçine elenmiş unu, isterseniz vanilyayı ilave edip karıştırın. Cevizi de ekleyip hamur haline getirin.

    Eğer hamur haline gelmiyorsa bu aşamada biraz sıvı yağ biraz süt ilave ederek tutması sağlayın. Yumuşakça bir hamur olacak

    Hamuru 2-3 cm kalınlığında uzunca kalem şeklinde yuvarlayın.

    Tahta üzerinde bastırarak dikdörtgen sekli verin. Daha sonra parsoment kağıdı veya alüminyum folyo ya serpilmiş şeker kristallerinin üstünde bastırarak bulayın. İri şeker kristalleriniz yoksa normal şekere veya çekilmiş ceviz, fındık, bademe bulayabilirsiniz.

    Folyo ile sarıp yarim saat buzlukta soğumasını sağlayın. Daha sonra çıkarıp kalınca dilimler halinde keserek yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.

    Önceden ısıtılmış 325F (165C) dereceli fırında kenarları hafif kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 20 dakikada daha kızarmamışsa fırının ısısı biraz daha artırabilirsiniz.

    Biraz ılındıktan sonra tepsiden alıp soğumaya bırakın.
     

Sayfayı Paylaş