1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Portakallı Çikolata

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 8 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    Malzemeler

    Kaplaması için

    * 150 gram bitter çikolata

    İçi için

    * 60 ml krema
    * 90 gram bitter çikolata
    * Portakal kabuğu rendesi

    Hazırlanışı


    1. Bitter çikolata benmari usulüyle eritilir.
    2. Eritilen çikolatanın kalıba silme dolacak şekilde dökülür.
    3. Kalıp ters çevirilerek boşaltılır.
    4. Çikolata sıvanmış kalıp derindondurucuda 10 dakika dinlendirilir.
    5. Bu arada krema kaynatılıp altı kapatılır.
    6. Kremaya ufalanmış çikolata eklenip iyice eriyene kadar karıştırılır.
    7. Çikolatalı karışıma portakal kabukları ilave edilip ılıklaşması için bırakılır.
    8. Derindondurucuda soğuyan çikolata kalıbı bir kere daha çikolata ile doldurulup boşaltılır ve tekrar dondurucuda 15 dakika bekletilir.
    9. Donan çikolata kalıbının içine üstten bir parça boşluk kalacak şekilde portakallı krema doldurulur, derindondurucuda 20 dakika bekletilir.
    10. Kalan eritilmiş bitter çikolata ile portakallı karışımın üzeri kapatılıp, kalıp araları belirginleştirilip dondurulur.
     

Sayfayı Paylaş