1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Portakallı Çikolatalı Kış Pastası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 8 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    Pandispanya için malzemeler

    3 yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1 çay bardağı portakal suyu
    Portakal kabuğu rendesita
    1 paket kakao(25 gr)
    1 paket vanilya ve kabartma tozu

    Kreması için:

    3 su bardağı süt
    3/4 su bardağı şeker (1 su bardağından 2 parmak kadar az)
    2 kaşık un
    2 kaşık buğday nişastası
    1 paket vanilya
    1 paket bitter çikolata(80 gr)
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 paket krem şanti

    Birleştirmek için:

    1 su bardağı portakal suyu
    1 su bardağı fındıklı draje

    Kekin hazırlanması

    Yumurta akarı bir fiske tuz ile 7-8 dakika boyunca çırpılır. Ayrı bir kapta ise yumurta sarıları ile şeker çırpılır. Portakal suyu ve kabukları ilave edilerek tekrar çırpılır. Un, kakao, kabartma tozu elenerek karışım tekrar çırpılır ve son olarak yumurta beyazları karışıma ilave edilerek yumurtalar da varsa çırpıcı ile hamura yedirilir. Karışım 20cm çapındaki kelepçeli kalıba alınarak önceden ısıttığınız fırında 180 derece sıcaklıkta pişirilir. Yaklaşık yarım saatte pişmiş olacaktır.

    Kremanın hazırlanması

    Çikolata, tereyağı ve krem şanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra sıcakken çikolata ve tereyağı eklenir eriyene kadar karıştırılır, toz kremşanti eklenip mikserle 3 dk kadar çırpılır.
    Soğuyan kek kalıptan çıkarıldıktan sonra 3 kat kesilir. Fırça ile katlara portakal suyu ve krema sürülerek arasına fındık draje serpilir. Pastanın en üstü krema ile kaplanır. Üzeri portakal kabuğu ve çikolata rendesi ile süslenir. Afiyet olsun.

     

Sayfayı Paylaş