1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Portakallı Tulumba Tatlısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 13 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    2 su b.su
    2.5 su b. un
    4 yumurta
    50 gr.margarin
    1 fiske sade organik tuz
    1 tatlı k.toz şeker
    1 çorba irmik
    1 portakal kabuğu rendesi

    Kızartmak İçin
    Sıvıyağ

    Şerbeti İçin
    4.5 su b.toz şeker
    3 su b.su
    1 su b.portakal suyu
    1 dilim limon

    Hazırlanışı
    Tencereye 2 su bardağı suyu alın. Üzerine 50 gr. margarin bir fiske tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edin ve malzemeleri eritin. Su kaynayınca üzerine 2.5 su bardağı un ilave edin ve tahta kaşığın tersiye karıştırın ve hamuru pişirin. Hamuru daha sonra soğutun . Üzerine portakal kabuğu rendesi ilave edin.

    Hamur soğuduktan sonra teker teker yumurtaları kırın ve karışıtırın.Daha sonra 1 çorba kaşığı irmik ve 1 çorba kaşığı nişasta ilave edin ve karıştırın. Daha sonra krema sıkma torbasına alın.

    Geniş bir tencereye sıvıyağ alın.Krema sıkma torbasından sıkın ve sıvıyağın içine dahil edin.Şerbeti için tencereye 4.5 su bardağı toz şeker,3 su bardağı su,1 su bardağı portaka suyu ve 1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynamaya bırakın.

    Şerbeti daha sonra soğumaya bırakın. Tulumba tatlısını soğumuş olan şerbete batırın ve şerbetini çekince servis edin.
     
  2. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    Çok uğraştırıyor ya çok da lezzetli bişey yaaa.

    Tavsiye: yağı kızdırmadan kızartın yani soğuk yağa atın tatlıları, altı kısık olarak kızartın. Hamura 1 çorba kaşığı nişasta da katarsanız daha gevrek olur :)
     

Sayfayı Paylaş