1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pratik Bir Lezzet; Elmalı Ay Bisküvi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL


    [​IMG]

    Kolay yapılışı ve lezzetiyle elmalı ay bisküvi, çay sofralarınızın ve misafirlerinizin vazgeçilmezi olacak.

    Malzemeler:

    İç;
    1 kg elma
    500 gr. toz şeker
    250 gr. dövülmüş ceviz
    20 gr. toz tarçın

    Hamur;

    1 kg un
    2 yumurta
    500 gr. yoğurt
    250 gr. sıvıyağ

    Hazırlanışı:

    Elmayı rendeleyip içine şeker ve cevizi ilave edip pişirin. Suyunu çekerken ocaktan alıp tarçını koyun karıştırın ve soğumaya bırakın. Hamur için unu, yumurtayı yoğurdu ve sıvıyağı karıştırıp iyice yoğurun. 1 saat dolapta bekletin, sonra ceviz büyüklüğünde toplara ayırın. Hamuru ince açıp üçgen şeklinde kesin, içine malzemeyi koyup sigara sarar gibi sarıp ay şekline getirin. Yağlanmış tepsiye dizip üstüne yumurta sarısı sürün. 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Servis üstüne pudra şekeri serpin.

    Öneri: Farklı tatlarda yapmak isterseniz aynı hamurun içine haşlanmış patates, peynir karışımı da koyabilirsiniz.

     

Sayfayı Paylaş