1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pratik Mutfak Bilgileri

Konusu 'İlginç Yazılar' forumundadır ve Joker7238 tarafından 25 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Joker7238

    Joker7238 _Pure Love_

    Katılım:
    23 Haziran 2013
    Mesajlar:
    562
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Eczacı Teknisyeni
    Yer:
    Batman
    Banka:
    16 ÇTL
    *Kizartma kokularinin butun eve yayilmamasi icin yagin icerisine 1-2 dal maydanoz atin.

    *Firinda patates yapmadan once,10-15 dakika haslayin ve catal ile delin.Daha kolay pisecektir.

    *Kizartma yagini bir kac kez kullanabilirsiniz.
    Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak icin kizgin yagin icerisine bir dilim ekmek atin.
    Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.

    *Yeni bir tava satin aldiginizda ilk once icinde bir miktar sirke kaynatin.
    Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini onleyecektir.

    *Unlarinizin boceklenmemesi icin, un kavanozunun icerisine bir adet defne yapragi koyun.

    *Buyuk miktarda patatesiniz var ise torbanin icerisine bir adet elma koyun.
    8 hafta boyunca filizlenmesini ve buzusmesini onler.

    *Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir corba kasigi suyun icerisine bir cay kasigi misir unu karistirin.
    Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin.
    Boylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.

    *Biskuvileriniz yumusamissa onlari birkac dakika firinlayin.

    *Peyniri kolay rendelemek icin,15 dakika buzlukta bekletin.

    *Cekmeceleri icini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik supurgesinin ucuna ince bir corap gecirin.

    *Firinda tavuk kizartacaginiz zaman uzerine koydugunuz baharatlardan icine de koyun.Boylece daha lezzetli olur.

    *Mantarlarin daha lezzetli olmasi icin pisirmeden once uzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.

    *Kek kalibinizin icine hamurunuzu dokmeden once ortasina bir serit aluminyum folyo koyun.
    Boylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca cikartabilirsiniz.

    *Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bolumunde muhafaza ederseniz curuyup bozulmasini onlemis olursunuz.

    *Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bolun,yarisini tavugun uzerine bastirarak iyice surun.
    Diger yarisini ise tavugun icerisine yerlestirin.
    Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.

    *Sogan,sarimsak kesmeden once parmaklariniza limon suyu surerseniz,
    istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.

    *Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman bicak ile kesmenize gerek yok.
    Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice cektiginiz zaman duzgun bir sekilde kesildigini goreceksiniz.

    *Domates salcaniz cok eksi ise icerisine bir havuc rendeleyin. Havuc,salcanizi tatlandiracaktir.
    ALINTI
     

Sayfayı Paylaş