1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"Kısa Film Yarışması" konulu yarışma açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de katılıma davet ediyoruz...

Pratik Mutfak Bilgileri

Konusu 'İlginç Yazılar' forumundadır ve Joker7238 tarafından 25 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Joker7238

    Joker7238 _Pure Love_

    Katılım:
    23 Haziran 2013
    Mesajlar:
    562
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Eczacı Teknisyeni
    Yer:
    Batman
    Banka:
    16 ÇTL
    *Kizartma kokularinin butun eve yayilmamasi icin yagin icerisine 1-2 dal maydanoz atin.

    *Firinda patates yapmadan once,10-15 dakika haslayin ve catal ile delin.Daha kolay pisecektir.

    *Kizartma yagini bir kac kez kullanabilirsiniz.
    Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak icin kizgin yagin icerisine bir dilim ekmek atin.
    Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.

    *Yeni bir tava satin aldiginizda ilk once icinde bir miktar sirke kaynatin.
    Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini onleyecektir.

    *Unlarinizin boceklenmemesi icin, un kavanozunun icerisine bir adet defne yapragi koyun.

    *Buyuk miktarda patatesiniz var ise torbanin icerisine bir adet elma koyun.
    8 hafta boyunca filizlenmesini ve buzusmesini onler.

    *Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir corba kasigi suyun icerisine bir cay kasigi misir unu karistirin.
    Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin.
    Boylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.

    *Biskuvileriniz yumusamissa onlari birkac dakika firinlayin.

    *Peyniri kolay rendelemek icin,15 dakika buzlukta bekletin.

    *Cekmeceleri icini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik supurgesinin ucuna ince bir corap gecirin.

    *Firinda tavuk kizartacaginiz zaman uzerine koydugunuz baharatlardan icine de koyun.Boylece daha lezzetli olur.

    *Mantarlarin daha lezzetli olmasi icin pisirmeden once uzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.

    *Kek kalibinizin icine hamurunuzu dokmeden once ortasina bir serit aluminyum folyo koyun.
    Boylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca cikartabilirsiniz.

    *Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bolumunde muhafaza ederseniz curuyup bozulmasini onlemis olursunuz.

    *Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bolun,yarisini tavugun uzerine bastirarak iyice surun.
    Diger yarisini ise tavugun icerisine yerlestirin.
    Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.

    *Sogan,sarimsak kesmeden once parmaklariniza limon suyu surerseniz,
    istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.

    *Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman bicak ile kesmenize gerek yok.
    Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice cektiginiz zaman duzgun bir sekilde kesildigini goreceksiniz.

    *Domates salcaniz cok eksi ise icerisine bir havuc rendeleyin. Havuc,salcanizi tatlandiracaktir.
    ALINTI
     
Benzer Konular
  1. wien06
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    923
  2. sorumsuz

    Mutfak önlükleri

    sorumsuz, 17 Ocak 2010, Paylaşıldığı Yer: Moda
    Mesaj:
    2
    Görüntüleme:
    1.105
  3. Papatya
    Mesaj:
    2
    Görüntüleme:
    553
  4. test1
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    1.104
  5. YoRuMSuZ
    Mesaj:
    7
    Görüntüleme:
    921
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş