Pratik Mutfak Bilgileri

Joker7238

_Pure Love_
Katılım
23 Hzr 2013
Mesajlar
875
Beğeniler
2
Yaş
28
Şehir
Batman
#1
*Kizartma kokularinin butun eve yayilmamasi icin yagin icerisine 1-2 dal maydanoz atin.

*Firinda patates yapmadan once,10-15 dakika haslayin ve catal ile delin.Daha kolay pisecektir.

*Kizartma yagini bir kac kez kullanabilirsiniz.
Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak icin kizgin yagin icerisine bir dilim ekmek atin.
Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.

*Yeni bir tava satin aldiginizda ilk once icinde bir miktar sirke kaynatin.
Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini onleyecektir.

*Unlarinizin boceklenmemesi icin, un kavanozunun icerisine bir adet defne yapragi koyun.

*Buyuk miktarda patatesiniz var ise torbanin icerisine bir adet elma koyun.
8 hafta boyunca filizlenmesini ve buzusmesini onler.

*Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir corba kasigi suyun icerisine bir cay kasigi misir unu karistirin.
Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin.
Boylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.

*Biskuvileriniz yumusamissa onlari birkac dakika firinlayin.

*Peyniri kolay rendelemek icin,15 dakika buzlukta bekletin.

*Cekmeceleri icini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik supurgesinin ucuna ince bir corap gecirin.

*Firinda tavuk kizartacaginiz zaman uzerine koydugunuz baharatlardan icine de koyun.Boylece daha lezzetli olur.

*Mantarlarin daha lezzetli olmasi icin pisirmeden once uzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.

*Kek kalibinizin icine hamurunuzu dokmeden once ortasina bir serit aluminyum folyo koyun.
Boylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca cikartabilirsiniz.

*Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bolumunde muhafaza ederseniz curuyup bozulmasini onlemis olursunuz.

*Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bolun,yarisini tavugun uzerine bastirarak iyice surun.
Diger yarisini ise tavugun icerisine yerlestirin.
Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.

*Sogan,sarimsak kesmeden once parmaklariniza limon suyu surerseniz,
istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.

*Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman bicak ile kesmenize gerek yok.
Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice cektiginiz zaman duzgun bir sekilde kesildigini goreceksiniz.

*Domates salcaniz cok eksi ise icerisine bir havuc rendeleyin. Havuc,salcanizi tatlandiracaktir.
ALINTI
 
Top