1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pratik Muzlu Toplar

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve LâL tarafından 23 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

  1. LâL
    Melek

    LâL ღ GALATASARAY ღ

    Katılım:
    20 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    3.445
    Beğenileri:
    2.440
    Ödül Puanları:
    7.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Hafız & Hoca
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    123 ÇTL
    [​IMG]
    Malzemeler :
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı şeker
    • 7 adet ufak boy muz
    • 1 paket vanilya
    • 2,5 su bardağı süt
    • 125 gr margarin ya da tereyağı
    • Hindistan cevizi
    Hazırlanışı :

    Tereyağını bir tencerede eritin. Üstüne unu koyup un helvası yapar gibi güzelce kavurun. Şekeri de ekleyip kıvama geldiğinde ocaktan alıp karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin. Sonra vanilyayı da ekleyip ocağa tekrar koyarak yoğun bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Tencereyi ocaktan alın ılıdığında buzdolabına yerleştirin ve 3 saat dinlendirin. Ardından dolaptan çıkardığınız hamurdan parçalar koparıp içine önceden dilimlediğiniz muzlardan yerleştirip top halinde yuvarlayın. Muzlu topları Hindistan cevizine bulayıp servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş