1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pratik Ölçüler

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve kelebek tarafından 23 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

  1. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    Ölçüler

    Bir bardak su 200 gr.
    Bir bardak süt 225 gr.
    Bir bardak un 150 gr.
    Bir bardak toz şeker 240 gr.
    Bir bardak pudra şekeri 180 gr.
    Bir bardak kakao 100 gr.
    Bir bardak irmik 170 gr.
    Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı 40 gr.
    İki çorba kaşığı kakao 30 gr. İ
    ki çorba kaşığı şeker 50 gr.

    Ölçülerin Kaşık Karşılığı

    25 gr. Rende kaşar peynir dört çorba kaşığı
    25 gr. Hindistan cevizi rendesi dört çorba kaşığı
    25 gr. Toz şeker iki çorba kaşığı
    25 gr. Un iki çorba kaşığı
    25 gr. Nebati yağ iki çorba kaşığı
    20 gr. Pirinç bir çorba kaşığı
    30 gr. Pirinç unu bir çorba kaşığı
    30 gr. Domates salçası bir çorba kaşığı
    120 gr. Süt bir çay bardağı

    Besinler Buzdolabında Ne Kadar Kalabilir

    Süt (kutu) 10 - 15 gün
    Süt (kaynamış) 2 - 3 gün
    Çiğ et (kıyma hariç) 2 - 5 gün
    Çiğ balık 1 - 3 gün
    Pişmiş et 3 - 6 gün
    Tavuk 2 - 5 gün
    Salata (kuru) 2 - 4 gün
    Peynir (suda) 10 gün
    Peynir (salamura) 3 - 4 hafta
    Yumurta 3 - 4 hafta Kaymak 1 - 2 gün

    ISILAR

    Fırın Isısı 150º C Ilık
    170º-190º C Orta
    220º C Sıcak
    230º-240º C Kızgın

    CİNSİ SICAKLIK PİŞME SÜRESİ

    Kalın Börekler 175º-210º C 35-45 dk.
    İnce börekler 150º-180º C 25-35 dk.
    Yağlı kek, bisküvi, kurabiyeler 200º-220º C 30-35 dk.
    Balıklar 200º-220º C 30-35 dk.
    Kuzu eti 200º-260º C 30-35 dk.
    Dana eti 200º-280º C 40-60 dk.
    Tavuk çeşitleri 175º-200º C 40-50 dk.
    Güveçler 175º-230º C 40-60 dk.
     

Sayfayı Paylaş