1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Pratik tava böreği tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 12 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    553
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    309 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler :

    * 3 adet yufka,

    * Yarım su bardağı süt veya 5-6 yemek kaşığı yoğurt,

    * 1 adet yumurta

    * 1/2 çay bardağı sıvı yağ

    İçi İçin:

    Peynirli, kıymalı veya patatesli karışım.

    Yapılışı :

    Bir kasede böreğin harcını hazırlayın. (Yoğurt veya süt, yumurta ve sıvı yağı çatal ile iyice çırpın.)

    30-32 cm. çaplı teflon tavanızın dibini sıvı yağ ile yağlayın.

    Bir yufkayı, kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya yerleştirin. (En sonunda sarkan kısmı böreğin üzerine kapatacaksınız.)

    Yufkanın tavaya gelen kısmını 1-2 kaşık börek harcı ile yağlayın. 2. yufkanın yarısını parçalar halinde döşeyin. Yine 1-2 kaşık harç dökerek yağlayın. Peynirli veya patatesli içi döşeyin. Kalan yarım yufkayı parçalayarak döşeyin. Yine 1-2 kaşık harç ile lağlayın. Tavadan dışarı sarkan parçaları düzgün bir şekilde döşeyin.

    En büyük ocağı iyice kısın ve tavayı ocağa koyun. 5-6 dakika sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Kızardığında tavanın üzerine büyük bir servis tabağı yerleştirin ve tavayı ters çevirerek böreği servis tabağına alın.

    Tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Kızarmayan tarafını pişirmek için, böreği servis tabağından kaydırarak tavaya yerleştirin. Kızardığında servis tabağına alın ve biraz soğuyunca da dilimleyin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 15 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş