1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Prenses Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 19 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.297
    Beğenileri:
    7.486
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    219 ÇTL
    [​IMG]






    Malzemeler:

    1 yemek kaşığı margarin
    1 adet rendelenmiş havuç (büyük boy)
    1 adet piliç göğsü (kibrit kesimi)
    12 adet kıyılmış mantar (orta boy)
    1 kahve fincanı rende kaşar , 1 tatlı kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı un , 1 su bardağı süt
    4 su bardağı kaynar su , 1 adet et tatlandıncı
    Yapılışı:

    Bir tencerede kızdırdığımız yağa rendelenmiş havucu, kıyılmış pilici ve mantarı üçer dakika arayla ekleyip soteleyelim.
    Kaynar suyu, tuzu ve tatlandırıcıyı ilave edip on dakika pişirelim.
    Süt ile unu bir kaba koyup çırpalım/ süzdükten sonra kaynayan çorbadan bir kepçe su alıp sütle unun içine koyalım.
    Tel çırpıyla karıştırıp kay*nayan çorbanın içine dökerek hızlıca karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
    Üç dakika kaynattıktan sonra köpüğünü alıp ocaktan kaldıralım.
    Afiyet olsun…
     

Sayfayı Paylaş