1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Profiterol Hakkında

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 6 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Profiterol Hakkında

    Profiterol küçük küre biçiminde küçük pastaların içine tatlı ya da tuzlu harç doldurulmasıyla yapılır, istenen harç 0,5 cm çapında uç takılmış bir sıkma torbasına konulup, her pastanın ağzı keskin bir bıçakla açılarak içine sıkılır. Bu yöntem, daha çok sıvı harçlar için uygulanır. Katı harçlarda, pasta üstünden kesilip, kaşıkla harcı yerleştirildikten sonra, kapağı yeniden örtülerek servis edilir. Çırpılmış krema, dondurma vanilyalı krema, krem patisiyer ve krem şantiyi, profiterolün tatlı harçlarındandır. Tatlı olarak servis edilmek için çoğunlukla üstüne karamel çikolata ya da çilek sosu dökülür. Tatlı harçlı profiteroller, bazı pastaların altına da konur.
    Tuzlu profiteroller ise çorbalara süs olarak ya da kanepe gibi servis edilebilir. Harç olarak balık ezmesi, eritilmiş peynir, mantar ezmesi, doğranmış mayonezli balıklar, havyar, pateler vb. kullanılabilir.
    Küçük pasta hamuru rutubette hemen yumuşayacağı için, sıkıca kapalı bir kavanozda saklanması gerekir.
     

Sayfayı Paylaş