1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Puf Pasta

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve DeNiZ- tarafından 16 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. DeNiZ-

    DeNiZ- Forumun Delisi =)

    Katılım:
    21 Şubat 2011
    Mesajlar:
    386
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Banka:
    0 ÇTL
    Tadı da görüntüsü kadar güzel olan bir tarif; Puf Pasta!

    MALZEMELER
    4 yumurta
    1 su bardağı tozşeker
    1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ (3/4 su bardağı)
    1 su bardağı süt
    2 su bardağı un
    1 kabartma tozu, vanilya
    2 yemek kaşığı dolusu un

    KREMASI İÇİN:
    3 yemek kaşığı tereyağı
    2 tepeleme yemek kaşığı un
    1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
    1 su bardağına yakın şeker
    yarım litre süt
    yarım vanilya
    pastayı birleştirirken:
    2-3 adet muz
    süt veya şekerli kahve

    [​IMG]

    YAPILIŞI:

    Oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri kabarana kadar iyice çırpın.
    Sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
    Sütü ekleyip hafif karıştırdıktan sonra kakao, vanilya ve kabartma tozu ile birlikte elenmiş unu ilave edip hafif karıştırın.
    Yağlanmış unlanmış fırın tepsisine aktarıp 165C dereceli ısıtılmış fırında kabarıp kürdan batırınca temiz çıkana kadar pişirin.
    Kek pişerken unu tencereye alıp yağla kavrulma kokusu gelene kadar kavurun.
    Süt ve şekeri tel çırpıcı ile karıştırırken ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Vanilyayı ialve edip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
    Pişen kekten kalıp veya bardakla yuvarlaklar kesin. Kalan kek parçalarını robottan geçirin.
    Bir yuvarlak tabanı süt veya kahve ile hafif ıslatın. Üstüne bir kalın dilim muz koyup soğuyan kremadan ilave edin. Kek kırıntıları ile her tarafını kaplayın.
    Tüm parçalara aynı işlemi yaptıktan sonra soğutup servise hazrı hale getirin.

    Afiyet Olsun :)
     

Sayfayı Paylaş