1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Püreler Hakkında

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 28 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Püreler Hakkında

    Fransızca; Puree = yâni, kuru ve yaş sebzelerin ezilmiş hali

    Mevsim icabı, taze sebzelerin yokluğunda, kuru sebzelerle mükemmel, lezzetli ve sıhhî garnitürler hazırlanır.
    Bazı yaş sebzeler de, kıyılmak suretiyle püre haline getirilir.
    Püreler; bilhassa, ihtiyarlar ve dişleri noksan olanlarca aranır. Çünkü, hazımları kolaydır. Yenmesi fazla çiğnemeğe ihtiyaç göstermez ve mide için yorucu olmadığından salıklıdırlar.

    Püre yapmak için başlıca aranılan kuru ve yaş sebzeler;
    • Patates
    • Kuru fasulye
    • Mercimek
    • Kuru bezelye
    • Nohut
    • Kuru bakla
    • Ispanak
    • Kuzukulağı
    • Enginar
    • Patlıcan
    • Kestane vs.
     

Sayfayı Paylaş