Ramazan'ın 1. gün iftar menüsü sizlerle

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,651
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1
Kabak Çorbası

Malzemeler:
3 Adet Kabak
1 Küçük kıyılmış Soğan
Yarım su bardağı Yoğurt
Yeteri kadar Tereyağı
1 Çorba kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
İnce kıyılmış Dereotu veya Nane
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
Kabaklar soyulup, ufak ufak doğranır.Arzuya göre kabaklar iri rende de yapılabilir. Soğan tereyağında pembeleştirilir. Un katılıp hafifçe kavrulur. Ayrı bir kapta Kabak az yağda kavrulur, aralıksız karıştırarak pişirilir. Yeteri kadar su konup kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kapta Yoğurt, yumurta sarısı, dereotu yada nane, tuz ve karabiber karıştırılır ve biraz su eklenip kaynatılır. (Bu karışıma her zaman soğuk su ekleyin ki yoğurt kesilmesin). Kaynadıktan sonra kaynayan ve biraz yumuşayan kabaklara, eklenir. Yavaş yavaş karıştırılarak yoğurt karışımı eklenmeye başlanır. 5 Dakika daha kaynatılıp servis yapılabilir.


Patlıcan Kayığı

Malzemeler:
2 bostan patlıcan
300 gram kuşbaşı et
1 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 sivri biber
2 domates
1 kırmızıbiber
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Kızartmak İçin:
Ayçiçeği yağı


Hazırlanışı:
Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın. Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kızgın yağda kızartın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1 dakika kavurun. Domatesleri küp, biberleri ince doğrayıp ekleyin. Etleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Etli karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Kırmızı biberi doğrayıp peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Çoban Salatası

Malzemeler:
3 orta boy domates
2 salatalık
3 sivri biber
1 soğan
1 çay kaşığı tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun ve sonra yıkayın. Suyunu sıktıktan sonra salata kasesine koyun.Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Biberleri çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın. Salatalığı da kabuklarını soyup ikiye böldükten sonra ince ince doğrayın.Domates, biber ve salatalıkları soğana ekleyip karıştırın. Limon, yağ ve tuzunu da katıp servis yapın.

Sodalı Börek

Malzemeler:
6 adet yufka
4 adet yumurta
yarım paket margarin
2 şişe soda ve
böreğin içine peynir

Hazırlanışı:
Yufkanın birini yağlanmış tepsiye düz bişekilde yayın sonra 2. yufkayı buruşturun sona 3. yufkayı bıuruşturarak yayın..sonra araya peyniri eşit bir biçimde dağıtın …üzerine 4. yufkayı sonra 5. yufkayı daha sonra en son yufkayıda yayın ve en alttaki yufkalarıda üzerine doğru cevirin…şimdide bir bıçak yardımıyla böreği karelere ayıracak şekilde kesin…bu arada erittiğiniz margarini üzerine eşit bir şekilde yayın…sonra sodaların ikisinide üzerine gezdiRİn iyice çeksin ,sonra yumurtaları çok iyi bir şekilde çırptıktan sonra üzerine yayın…börek hazır…eğer hemen fırına atarsanız farklı bir lezzet yakalarsınız…yok eğer bir gece önceden yaparda buzdolabında bekletirseniz ayrı bir lezzet …. Böreği yapıp dipfirizdede bekletebilirsiniz çıkarır çıkarmaz fırına atarsanızda ayrı bir lezzet olur.

NOT:
6 adet yufka büyük tepsiler içindir. Tepsinizin büyüklüğüne derinliğine göre kendiniz ayarlamasınız yapabilirsiniz.

Güllaç

Malzemeler:
400 gram güllaç
3 litre süt
4 su bardağı tozşeker
Gülsuyu
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı fındık
1 su bardağı yeşil fıstık
Nar
Kiraz şekeri veya vişne

Hazırlanışı:
Tencereye 3 litre sütü alın üzerine 4 su bardağı toz şekeri ve isteğinize bağlı olarak gül suyu ilave edin. Sütün kıvamı ılık olucak şekilde ılıtılmalı. Dikdörtgen bir kalıp hazırlayın. Güllaçları ortadan 2′ye bölerek ilk önce tenceredeki sütü batırp çıkartın daha sonra hazırladığınız kalıba alın ve üzerine tencereden kepçe yardımıyla süt ilave edin. Bu işlemi güllaçların yarısına gelene kadar tekrarlayın. Önemli bir püf nokta ise güllaçların parlak kısmı üstte kalacak şekilde hazırlayın. Güllaçların yarısına geldiğinizde ise 2 su bardağı hindistan cevizinin yarısından biraz fazlasını ilave edin. Hindistan cevizinin üzerine 1 su bardağı pudra şekerini ekleyin. Fındığı da pudra şekerinin üzerine serpiştirin. Diğer kalan güllaçları da ortadan 2′ye bölüp süte batırıp çıkartın tepsiye alın üzerine kepçe ile süt dökün. Kalan güllaçları da bu şekilde tamamlayın. Güllaçların üzerine kalan hindistan cevizini serpiştirin.. Güllaçların üzerine file fıstık ve isteğe bağlı olarak vişne veya kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis edin.
 

Benzer konular

Top