1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ramazan'ın 3.gün iftar menüsü sizlerle

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 22 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Mısırlı Pilav

    Malzemeler:
    2 Su Bardağı Mısır Konservesi
    2 Su Bardağı Pirinç
    4 Bardak Et Suyu
    1 Kahve Fincanı Soya Yağı
    İstediğiniz kadar karabiber ve tuz

    Hazırlanışı:
    Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun. 4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

    Portakallı Ispanak Salatası

    Malzemeler:
    200 gram ıspanak yaprağı
    2 portakal
    1/2 kırmızı soğan
    1/3 bardak kavrulmuş badem/ceviz/fındık/dolma fıstığı

    Sosu İçin Malzemeler:
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1/2 portakal kabuğunun rendesi
    1/2 limon kabuğunun rendesi
    1 çorba kaşığı portakal suyu
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1 çay kaşığı bal
    Tuz

    Hazırlanışı:
    Ispanakları iyice yıkayıp, salata kurutucusunda kurutup, elle doğrayın. 2 portakalı zarlarını mümkün olduğunca ayıklayarak küçük parçalara ayırın. Soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ispanak salatanıza eklemek istediğiniz kuruyemiş çeşidini yağsız tavada, yüksek ateşte biraz çevirin. Tüm malzemeleri geniş bir kasede harmanlayıp, servis yapacağınız tabağa yerleştirin. Malzemeleri ayrı bir kasede iyice karıştırın ve hazırladığınız salatanın üzerine gezdirin.

    Yoğurtlu Yayla Çorbası

    Malzemeler:
    5 çorba kaşığı pirinç
    3 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı yoğurt
    10 su bardağı et suyu (Veya su)
    Yarım bardak süt
    1 çorba kaşığı margarin
    1 yumurta sarısı
    Yeterince tuz
    Nane

    Hazırlanışı:
    Pirinci yarım saat sıcak suda ıslattıktan sonra et suyunda (veya suda) tuzunu da katarak yarım saat kaynatın. Unu sütle iyice ezip, pürüzsüz hale getirerek yoğurda katın ve bu karışımı da çorbaya katın. Bu şekilde 10 dakika daha ağır ateşte pişirin. Bir yumurta sarısını bir çorba kaşığı et suyu (veya su) ile çırparak, çorbanın altını kapattıktan sonra tencereye bir kenarından akıtın. Bitraz karıştırdıksan sonra, üzerine arzuya bağlı olarak kırmızı biberli yağ ve nane serperek servis edin.

    Tavuklu Karnabahar Graten

    Malzemeler:
    1 adet karnabahar

    Üzeri için:
    100 gram tavuk eti
    2 soğan
    4 diş sarımsak
    2 havuç
    1 tutam maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    Zeytinyağı

    Beşamel sosu için:
    3 çorba kaşığı un
    3 su bardağı süt
    Zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber
    Muskat

    Üzeri için:
    Rende kaşar

    Hazırlanışı:
    Karnıbaharı haşlayın. Haşlanan karnıbaharı fırın kabına alın. Soğanı,havucu ve tavuk etini küp şeklinde kesin. Tavaya sıvıyağ alın üzerine soğan, havuç tavuk etini alın ve soteleyin. Karnıbaharın üzerine tavuk etini alın. Beşamel sos için tencereye unu alın. Üzerine 3 su bardağı sütü ekleyin. Üzerine zetinyağı tuz, karabiber ve muskat rendesi ilave edip bir beşamal sosu hazırlayın. Beşamel sosu fırın kabına alın üzerine kaşar peynir ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.

    Muhallebili Kadayıf

    Malzemeler:
    1 litre süt
    1 bardak un
    1 bardak şeker
    1 yumurta
    Vanilya
    Bir kaşık tereyağ
    Kadayıf
    Sponsorlu Bağlantılar

    Hazırlanışı:
    Karışımı kaynatıp, borcama ilk önce kavrulmuş kadayıfı serpiyoruz daha sonra muhallebeyi döküyoruz, en son olarak kalan kadayıfı serpiştiriyoruz …soğumaya bırakalım afiyet olsun. Çok hafif ve az yağlı oluşu kilo sorunu yapmıyor. Ramazan ayında iftardan sonra doğru bir tercih. Aslında en altta kadayıf serpmek yerine kedi dili koymak güzel olur ben deneyeceğim kare yerine dikdörtgen borcam uygun olur.
     

Sayfayı Paylaş