1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ramazan'ın 4.gün iftar menüsü sizlerle

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 23 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Kabak Çorbası

    Malzemeler:
    Yarım Kabak
    1 soğan (Kuru)
    Tane Fasulye
    Mısır Unu (Bir avuç yeterli)
    ½ Yemek kaşığı Tuz
    2 Litre su
    1-2 Yemek kaşığı tereyağı
    1-2 Adet Domates
    ½ Demet maydanoz

    Hazırlanışı:
    Kabakları soyup dilimleyin, taze fasulyeleri haşlayın. Suyu kaynatın, daha sonra kaynayan bu suya dilimlenen kabaklar atın ve haşlayın. Aynı suya ayıklanıp, bölünmüş taze fasulyeleri ilave edin pişmeye bırakın. Bir – iki yemek kaşığı mısır ununu ıslatılarak kabak ve fasulyeye ilave edin ve sürekli karıştırın. Tuzunu ilave edin. Ayrı bir kapta doğranmış soğanı tereyağında pemleşinceye kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domatesleri ialve ederek sosu yapın. Çorba pişince hazırlanan sosu ilave edin. Bir taşım daha kaynatın pişince ateşten alın Üstüne maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.

    Kuzu Gerdan Kebabı

    Malzemeler:
    1 kg. kuzu gerdan
    2 soğan
    2 patates
    2 çorba k. salça
    2 defne yaprağı
    2 domates
    2 kırmızı biber
    4 yeşil biber
    Sıvıyağ
    Tuz, karabiber
    Su

    Yemeğin Yapılışı:
    Kuzu gerdanlar tencerede alt üst pişirin.Soğanları elma dilim olarak kesin.Soğanları etlerin üzerine alın. Daha sonra etlerin üzerine 2 çorba kaşığı salça ve defne yapraklarını ilave edin.Daha sonra üzerine su ilave edin. Etleri pişirin.Daha sonra üzerine domates ve biberi ilave edin.200 derecelik fırında pişirmeye devam edin. 2 adet patatesi iri olarak kesin ve patatesleri kesin.Patatesleri kızartın. Fırından yemeği çıkartın.Üzerine kızarmış patatesleri ilave edip servis edin.

    Patates Kızartması

    Malzemeler:
    İstenilen miktarda patates
    2 su bardağı sıvıyağ
    tuz

    Hazırlanışı:
    Patatesleri soyarak iyice yıkayın ve dilimleyin. Patateslerin suyunu peçete ile çektirin, tuzlayın ve iyice kızdığından emin olduğunu yağın içine alabildiği kadar patatesi katın ve kızarana kadar bekleyin. Kızardıktan sonra alarak,kızarmayan diğer patateslerden ekleyin.

    Pilav

    Malzemeler:
    2 bardak pirinç, ,
    4yemek kaşığı tereyağı,
    3 bardak su veya et suyu,
    2-3 tatlı kaşığı tuz,
    1/2 tatlı kaşığı şeker.

    Hazırlanışı:
    Pirinci ayıklayıp bir kaseye koyun, üzerine sıcak tuzlu su katın. Soğuyana kadar bekletin, iyice yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritin. Su veya et suyu ve pirinci katın; tuz ve şeker koyun. İyice karıştırıp kapağını kapatın; önce harlı, sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Altını kapatıp 15 dakika kendi buğusunda demlendirin. Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

    Akdeniz Salatası

    Malzemeler:
    2 Adet salatalik
    2 Adet yesil biber
    1 Adet kirmizi sogan
    200 gr beyaz peynir
    1 Kilo domates
    100 gr siyah zeytin
    100 gr yesil zeytin
    Yarim demet maydanoz
    Yarim demet taze nane
    3-4 Çorba kasigi zeytinyagi
    Yarim limon

    Hazırlanışı:
    Salataliklari soyup çekirdeklerini çikardiktan sonra iri küpler halinde dograyin. Biberleri ikiye bölüp sap ve çekirdekli kisimlarini temizledikten sonra küçük küçük dograyin. Sogani soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Beyaz peynir ve domatesleri küp seklinde dograyin. Domates, salatalik, biber, sogan halkalarini derin bir kaseye alin. Ince kiyilmis maydanoz ve naneyi ekleyip, tuz serpin. Üzerine zeytinyagi gezdirin. Peynir ve zeytinleri ekleyip, karistirin. Üzerine yarim limon sikip, servis yapin.

    Portakal Jöleli Pasta

    Malzemeler:
    Krema için:
    1 yumurta
    1 su b. şeker
    1 y.k. un
    1 y.k. mısır nişastası
    2 y.k. buğday nişastası
    1 paket vanilya
    1 lt. süt,bisküvi

    Jöle içi:
    2 y.k.tozşeker
    2 y.k.buğ.nişastssı
    2 kase portakal suyu

    Hazırlanışı:
    krema: şekerle yumurta çırpılır.diğer malzemeler de karıştırılarak muhallebiden biraz koyu kıvamda pişirilir.Cam bir tepsiye yarısı dökülür, bir sıra bisküvi döşenir (petit beure, cicibebe veya kedi dili).kremanın kalan yarısı da tepsiye dökülür. krema soğumaya bırakılırken jölesi pişirilir.jöle malzemeleri de karıştırılarak pişirilince kremanın üerine dökülür. buz dolabında bir gece bekletilerek ertesi gün servis edilir.üzeri hindistan cevizi ile süslenir
     

Sayfayı Paylaş