1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ramazan'ın 5. gün iftar menüsü sizlerle

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 24 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Buğdaylı Yayla Çorbası

    Malzemeler:
    1 su bardağı aşurelik buğday (Bir kaç saat önceden ılık suda bekletilecek.)
    1,5 çorba kaşığı un (kaşık dolu olsun oldukça)
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 tatlı kaşığı tereyağ
    2 tatlı kaşığı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı nane
    Yarım tatlı kaşığı toz biber

    Hazırlanışı:
    Aşurelik buğdayın beklettiğimiz suyunu döküp 6 bardak ılık su ile kaynatmaya başlıyoruz. Orta ateşte yaklaşık yarım saat karnıyor. Buğdaylar piştiğinde 3 bardak daha sıcak su ilave edip kaynamaya başladığında. Diğer tarafta bir bardak su ile un yoğurt karışımını hazırlıyoruz. (Bizde çorbalarda yumurta pek sevilmediği için kullanmıyorun ama arzu eden kullanabilir.) Çorbadan kepçeyle aldığımız sıvı ile terbiyeyi karıştırıyoruz ve tüm terbiyeyi çorbaya boşaltıyoruz. Bu şekilde çorba ve terbiyenin ısıları birbirine yaklaştığı için çorba daha pürüzsüz oluyor. Bu nedenle tüm çorbaları bu şekilde terbiye ediyorum. Bu aşamada yanınızda sıcak su bulundurup çorbanın kıvamını evdekilerin damağına göre ayarlıya bilirsiniz. Bizde kıvamlı çorbalar seviliyor. Çorba kaynadıktan sonra diğer tarafta kızdırdığımız yağa önce nane sora toz biberi katarak hafif kızartıyoruz ve çorbaya ilave ediyoruz. Ben çok az karabiber ve kimyonda ekeliyorum.

    Tavuklu Kabak Karnıyarık

    Malzemeler:
    8 adet kabak
    3 adet tavuk göğsü
    2 adet havuç
    1 adet soğan
    1 su bardağı bezelye
    2 adet domates
    2 adet sivri biber
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    Tuz

    Hazırlanışı:
    Tavuk göğüslerini ince şerit biçiminde doğrayın. Tavaya sıvıyağı alıp tavukları kavurun. Bezelyeyi, ince şerit doğranmış havuç ve biberi, küp doğranmış soğan ve domatesleri ilave edin. Hepsini iyice soteleyin. Baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın. Diğer taraftan kabakların üzerini kazıyıp, kaynar su koyduğunuz tencerede kabakları 10-12 dk haşlayın. Biraz soğuttuktan sonra, kabağın üzerinden boyuna doğru bıçakla kesin. Altta kalan kabağın içini çay kaşığı yardımıyla oyun. Fırça yardımıyla içine sıvı yağ sürün. İç malzemeden içine doldurun ve kapağını üzerine kapatın. Az yağlanmış tepsiye kabakları dizin ve üzerine fırçayla sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış fırında kabaklar kızarana kadar pişirin.

    Naneli Kekikli Bulgur Pilavı

    Malzemeler:
    1 Su bardağı pilavlık bulgur
    1′er tatlı kaşığı – isteğe göre baharatlar.
    Kırmızı biber
    Kekik
    Karabiber
    Nane
    Tereyağı etsuyu veya et bulyon
    Arzuya gore bir Domates (Soyulmuş ve kup kup dogranmış ya da bir yemek kaşığı salça)
    2 su bardağı su veya etsuyu.

    Hazırlanışı:
    Tereyağını teflon tencerede kızdırın. Ardından temizleyip yıkayıp süzdüğünüz bulguru kavurun. Baharatları ve tuzu ekleyip et suyunda ezdiğiniz salçayı veya domates parçacıklarını ekleyin. Hafif ateşte pişirip demleyin.

    Tahıllı Akdeniz Salatası

    Malzemeler:
    1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    1 su bardağı haşlanmış buğday
    1 su bardağı konserve mısır
    1 çay bardağı kapari
    1 demet dereotu
    1 demet maydonoz
    1 demet roka
    1 demet tere
    8-10 adet yeşil soğan
    10 adet marul
    3 adet kırmızı biber ve yeşil biber
    Yeterince çeri domates

    Süslemek İçin:
    Mısır koçanı konservesi

    Hazırlanışı:
    Akdeniz salatası gibi hazırlanıp içine tahıllar karıştırılır. Nar ekşisi kekik limon suyu tuz yağ karıştırılıp arzu edildiği kadar dökülür. Üzeri resimdeki gibi süslenir.

    Elmalı Tarçınlı Toplar

    Malzemeler:
    1 paket bisküvi
    1 tatlı kaşığı margarin
    4 adet elma
    5 yemek kaşığı şeker
    1 çay bardağı doğranmış ceviz
    1 tatlı kaşığı tarçın

    Üzeri İçin:
    Ceviz ve hindistan cevizi

    Hazırlanışı:
    Elmaların kabuğu soyulup rendelenir. Şeker ve tarçın ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bisküviler derin bir kaba kırılır. Ceviz, margarin ve soğumuş elmalar eklenip, iyice karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde toplar koparılıp yuvarlak şekil verildikten sonra hindistan cevizi ve ince doğranmış ceviz karışımına bulanır. Dolapta bir kaç saat bekledikten sonra servis edilir.
     

Sayfayı Paylaş