1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ramazan'ın 6.gün iftar menüsü sizlerle

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 25 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Bezelye Çorbası:

    Malzemeler:

    1,5-2 su bardağı tane bezelye
    1 adet orta boy kuru soğan
    1 adet orta boy patates
    1 adet et bulyon
    5 su bardağı su
    3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı:

    1- Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın.
    2- Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleride ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun.
    3- 5 su bardağı suyu tenereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın.
    4- Kaynayan çorbanızı pürüssüz oluncaya kadar blendırdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 aşım kaynatın.

    Renkli Sebze Sote ile Biberiyeli Biftek Izgara


    Malzemeler:

    4 dilim dana biftek
    4-5 top karabiber
    1 tutam biberiye
    1 kahve fincanı kadar zeytinyağı
    Tuz

    Sebze sote için:

    2 adet havuç
    2 adet kırmızı biber
    1 adet kabak
    1 avuç bezelye
    1 avuç tane mısır
    Zeytinyağı
    tuz

    Yapılışı:

    1- Biftekleri bir tepsi içine açıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
    2- Top biberleri hafifçe kırıp üzerlerine serpin. Tuz ve biberiyeyi serpip elinizle ovuşturarak etlere bulayın. Streç film ile kapatarak 15 dakika dinlendirin.
    3- Etiniz marine olurken, sebze sote için kullanacağınız sebzeleri bezelye büyüklüğünde küp küp doğrayın.
    4- Önce biber ve havuçları 2 dakika kadar soteleyin, üzerine kabak, bezelye ve mısırı ekleyerek 5 dakika daha soteleyerek ocaktan alın.
    5- Tavanızı ıstın etleri harlı ateşte 1 dakika kadar mühürledikten sonra önlü arkalı pişirin.
    6- Servis tabağına aldığınız etleri sebze sote ile servis yapın.


    Domates Soslu Biber Kızartma

    Malzemeler:

    500 gr tatlı köy biberi
    Kızartma için sıvı yağ
    tuz
    Domates Sosu İçin:
    4 adet iri ve olgun domates
    3 diş sarımsak
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı sirke
    tuz

    Yapılışı:

    1- Biberleri yıkayıp kurulayın. Bıçak yardımıyla ortalarına biber delik açın.
    2- Biberleri bol yağda kızartın ve yağı çekmesi için peçete serdiğiniz tabağa alıp hafifçe tuzlayın.
    3- Domateslerin ve sarımsakların kabukları soyup doğrayın.
    4- Tavaya zeytinyağı ya da kızartmadan artan yağdan 2-3 kaşık alın. Sarımsakları 1-2 kez soteleyin, üzerine domatesler ve sirkeyi ekleyerek domatesler yumuşayıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
    5- Yağı süzülen biberler servis tabağına alın, üzerine sosu dökerek biraz dinlendirin ve servis yapın.


    Yoğurtlu Kabak Salatası

    Malzemeler:

    3 adet orta boy kabak
    1,5 su bardağı yoğurt
    1-2 diş sarımsak
    yarım çay bardağından az sıvıyağ
    tuz
    süslemek için dereotu ya da fesleğen

    Yapılışı:

    1- Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
    2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin.
    3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
    4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
    5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlarla süsleyerek servis yapın.


    Dondurmalı Portakallı Revani


    Malzemeler:

    3 adet yumurta
    yarım su bardağı toz şeker
    yarım su bardağı irmik
    1 çay bardağı yoğurt
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
    Şerbeti için:
    1 su bardağı portakal suyu
    1,5 su bardağı su
    2 su bardağı toz şeker
    Servis İçin: Carte d’Or Maraş Usulü Kesme Dondurma

    Yapılışı:

    1- Yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alın, yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
    2- Un, irmik ve portakal kabuğu rendesini karışıma ekleyin ve yumurtaları söndürmeden karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın.
    3- Orta boy bir borcamı sıvıyağ ile yağlayın. Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    4- Revani pişerken şerbeti için şeker, portakal suyu ve suyu bir tencereye alın harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
    5- Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi fırından alın ve üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün.
    6- Şerbeti tamamen çekip soğuduktan sonra dilimleyin ve her dilimi Carte d’Or Maraş Usulü Kesme Dondurma ile servis yapın.


     

Sayfayı Paylaş