1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

Forumda "YAZ" konulu resim yarışması düzenledik. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Ramazan'ın 6.gün iftar menüsü sizlerle

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 25 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    555
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    316 ÇTL
    Bezelye Çorbası:

    Malzemeler:

    1,5-2 su bardağı tane bezelye
    1 adet orta boy kuru soğan
    1 adet orta boy patates
    1 adet et bulyon
    5 su bardağı su
    3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı:

    1- Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın.
    2- Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleride ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun.
    3- 5 su bardağı suyu tenereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın.
    4- Kaynayan çorbanızı pürüssüz oluncaya kadar blendırdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 aşım kaynatın.

    Renkli Sebze Sote ile Biberiyeli Biftek Izgara


    Malzemeler:

    4 dilim dana biftek
    4-5 top karabiber
    1 tutam biberiye
    1 kahve fincanı kadar zeytinyağı
    Tuz

    Sebze sote için:

    2 adet havuç
    2 adet kırmızı biber
    1 adet kabak
    1 avuç bezelye
    1 avuç tane mısır
    Zeytinyağı
    tuz

    Yapılışı:

    1- Biftekleri bir tepsi içine açıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
    2- Top biberleri hafifçe kırıp üzerlerine serpin. Tuz ve biberiyeyi serpip elinizle ovuşturarak etlere bulayın. Streç film ile kapatarak 15 dakika dinlendirin.
    3- Etiniz marine olurken, sebze sote için kullanacağınız sebzeleri bezelye büyüklüğünde küp küp doğrayın.
    4- Önce biber ve havuçları 2 dakika kadar soteleyin, üzerine kabak, bezelye ve mısırı ekleyerek 5 dakika daha soteleyerek ocaktan alın.
    5- Tavanızı ıstın etleri harlı ateşte 1 dakika kadar mühürledikten sonra önlü arkalı pişirin.
    6- Servis tabağına aldığınız etleri sebze sote ile servis yapın.


    Domates Soslu Biber Kızartma

    Malzemeler:

    500 gr tatlı köy biberi
    Kızartma için sıvı yağ
    tuz
    Domates Sosu İçin:
    4 adet iri ve olgun domates
    3 diş sarımsak
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı sirke
    tuz

    Yapılışı:

    1- Biberleri yıkayıp kurulayın. Bıçak yardımıyla ortalarına biber delik açın.
    2- Biberleri bol yağda kızartın ve yağı çekmesi için peçete serdiğiniz tabağa alıp hafifçe tuzlayın.
    3- Domateslerin ve sarımsakların kabukları soyup doğrayın.
    4- Tavaya zeytinyağı ya da kızartmadan artan yağdan 2-3 kaşık alın. Sarımsakları 1-2 kez soteleyin, üzerine domatesler ve sirkeyi ekleyerek domatesler yumuşayıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
    5- Yağı süzülen biberler servis tabağına alın, üzerine sosu dökerek biraz dinlendirin ve servis yapın.


    Yoğurtlu Kabak Salatası

    Malzemeler:

    3 adet orta boy kabak
    1,5 su bardağı yoğurt
    1-2 diş sarımsak
    yarım çay bardağından az sıvıyağ
    tuz
    süslemek için dereotu ya da fesleğen

    Yapılışı:

    1- Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
    2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin.
    3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
    4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
    5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlarla süsleyerek servis yapın.


    Dondurmalı Portakallı Revani


    Malzemeler:

    3 adet yumurta
    yarım su bardağı toz şeker
    yarım su bardağı irmik
    1 çay bardağı yoğurt
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
    Şerbeti için:
    1 su bardağı portakal suyu
    1,5 su bardağı su
    2 su bardağı toz şeker
    Servis İçin: Carte d’Or Maraş Usulü Kesme Dondurma

    Yapılışı:

    1- Yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alın, yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
    2- Un, irmik ve portakal kabuğu rendesini karışıma ekleyin ve yumurtaları söndürmeden karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın.
    3- Orta boy bir borcamı sıvıyağ ile yağlayın. Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    4- Revani pişerken şerbeti için şeker, portakal suyu ve suyu bir tencereye alın harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
    5- Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi fırından alın ve üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün.
    6- Şerbeti tamamen çekip soğuduktan sonra dilimleyin ve her dilimi Carte d’Or Maraş Usulü Kesme Dondurma ile servis yapın.


     

Sayfayı Paylaş