1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Risotto Kroket

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 22 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL

    Risotto Kroket Nasıl Yapılır
    Enfes Risotto Kroket, Harika Risotto Kroket Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 su bardağı
    Arbario pirinç
    40 gr toz parmesan
    peyniri
    1 yemek kaşığı ince
    D oğranmış kurusoğan
    3 yaprak ince
    Doğranmış fesleğen
    Sarımsak
    2 yemek kaşığı
    Riviera zeytinyağı
    Galeta unu
    Chili sos
    1 tatlı kaşığı
    Beyaz şarap
    1 yemek
    kaşığı krema
    Beyazbiber, tuz
    750 ml sıcak su

    Kızartmak İçin

    Ayçiçek yağı

    Hazırlanışı

    Bir tavada soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin, pembeleşince ocaktan alın. Arbario pirinci yıkamadan ilave ederek sarımsak ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Daha sonra beyaz şarabı ve 750 ml sıcak sudan 1 su bardağı kadarını, kavurduğunuz pirince ilave edin. Suunu çektikçe azar azar su katın. Suyu bitirdikten sonra kremayı ekleyin. Pilav hafif bulamaç görüntüsü aldığında ocaktan alın, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra parmesan, fesleğen, tuz ve beyazbiberi ilave edin. Hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Galeta ununa bulayın. Bir tavada veya fritözde kızartın. Chili sosla servis yapın.

     
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş