1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

RİZE TURŞU KAVURMASI

Konusu 'İl İl Türkiye' forumundadır ve Beyfendi tarafından 1 Ekim 2014 başlatılmıştır.

  1. Beyfendi
    Düşünceli

    Beyfendi Kaf Kef Özel üye

    Katılım:
    12 Aralık 2013
    Mesajlar:
    520
    Beğenileri:
    397
    Ödül Puanları:
    1.830
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci + kamu personeli
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.005 ÇTL
    RİZEDE LEZZET SERÜVENİ HİÇ BİTMEZ BAĞ FASULYESİ YEŞİL FASULYEDEN TURŞU KAVURMASINA GİDEN YOLCULUK


    Malzemeler: Bir kilo fasülye turşusu, üç baş soğan veya buna denk prasa yaprağı, beş diş sarmısak, iki kaşık tereyağı veya buna denk zeytinyağı

    Yapılışı: Fasulye turşusu bir gün önceden suya konur, tuzu çıkartılır. Hiç su kalmayacak şekilde elle sıkılır. Soğanlar, ay şeklinde bir tavaya doğranırlar ve zeytinyağı ile penbeleşinceye kadar kavrulurlar. Daha sonra hazırlanan turşu, tavaya ilave edilir, ezilmiş sarmısak ve az bir miktar biber konarak 10-15 dakika kavrulur. Sıcak veya soğuk olarak yenebilir. Eskiden ilk yemek olarak ve mısır ekmeği ile birlikte yeniyordu. Bir lokma ekmek tavaya uzanıyor ve parmaklar yardımıyla bir tutam turşu alınıp ağıza getiriliyordu. Günümüzde ise turşu kavurma, salata gibi sofraya konulmakta ve iştah açıcı olarak alınmaktadır.
     
    KıRMıZı bunu beğendi.
  2. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P Yarışma Birincisi

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.435
    Beğenileri:
    5.145
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    1.459 ÇTL
    Bayılıyorum turşu kavurmasına
     
    Emre Gür bunu beğendi.
  3. Beyfendi
    Düşünceli

    Beyfendi Kaf Kef Özel üye

    Katılım:
    12 Aralık 2013
    Mesajlar:
    520
    Beğenileri:
    397
    Ödül Puanları:
    1.830
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci + kamu personeli
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.005 ÇTL
    yazdan lobiyaları haşlayacasun kışa hazır edecesun oni da @KıRMıZı
     
  4. Katip
    Hoşgörülü

    Katip Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    1.785
    Beğenileri:
    2.418
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ?
    Yer:
    Uzaklarda ...
    Banka:
    171 ÇTL
    Salatalık biber domates lahana karışım turşusuna alışığız.Kışın eksik olmaz
     
  5. kAşİf
    Cesur

    kAşİf Düşünmek lazım.. Özel üye

    Katılım:
    15 Eylül 2014
    Mesajlar:
    4.501
    Beğenileri:
    6.784
    Ödül Puanları:
    9.080
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    kaşif
    Banka:
    2.393 ÇTL
    karadeniz yemeklerinde baharat çok yoktur , neredeyse bahçeden alındığı gibi gelir sofraya , sabah kahvatılarında turşu kavurması kuymak, kuzine sobada patates kızartmsı tereyağı ve bal da vazgeçilmezlerdendir..
     
    Emre Gür bunu beğendi.
Benzer Konular
  1. Mavi Gül
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    382
  2. Suskun
    Mesaj:
    6
    Görüntüleme:
    7.339
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    29
    Görüntüleme:
    1.773
  4. french_oje
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    508
  5. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    391
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş