1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Rösti Tarifi, Rösti Patates Tarifi, Rösti Nasıl Yapılır?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Ocak 2016 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL

    Röşti Tarifi, Röşti Patates Tarifi, Röşti Nasıl Yapılır?

    İsviçre'de çoklukla yapılan kolay, hızlı ve nefis bir yemektir röşti.


    Rösti rendelenmiş patatesten kızartılarak yapılan İsviçre mutfağına özgü bir yemek.

    [​IMG]


    Önceleri özellikle kanton Berndeki köylülerin kahvaltıda yedikleri bir yemek iken, sonradan tüm İsviçre'de yenen ve hatta batı ülkelerindeki restoranlarda sunulan bir yemek haline geldi. Birçok İsviçreli rösti'yi ulusal bir yiyecek olarak kabul eder. Bugün kahvaltıda yemek yerine, daha çok ıspanaklı yumurta, cervelat ve Fleischkäse gibi diğer yemeklerle birlikte servis edilir.


    Rösti, rendelenmiş patatesin, haşlanmış ya da çiğ halde kızartılmasıyla yapılır. Tereyağı ya da sıvı yağ ile kızartılırken biçim alır. Çoğunlukla tavada yapılmasına karşın, fırında da yapılabilir. (Vikipedi)


    [​IMG]

    Malzemeler

    2 adet orta boy patates
    1 çay bardağı rende kaşar
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz ve çekilmiş tane karabiber
    Haşlanmış brokoli, beybi havuç, karnabahar
    4 adet tavuk pirzola
    1 yemek kaşığı sıvıyağ

    Röşti Patates Nasıl Yapılır?

    Röşti Patates Tarifi için;
    Patatesler haşlanır ve kabukları soyun. Rendeleyin, tuzla karıştırın. Teflon tavayı tereyağı ile yağlayın. Rende patatesi tavanın yüzeyine az bastırarak yerleştirin.
    Tavayı orta ateşli ocağa koyun. Altı kontrol ederek kızarınca krep pişirir gibi diğer yüzünü çevirin. İki yüzü kızarınca üzerine rende kaşar serpip servis tabağına aktarın. Sıvıyağı ayrı bir tavada ısıtın.
    Tavuğu tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Tavada arkalı önlü altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Servis tabağına röşti patatesi, tavukları ve haşlanmış sebzeleri aktarın ve servis edin.

    Şef : Eyüp Kemal Sevinç


     

Sayfayı Paylaş